Naslovnica Vijesti SMŽ Gvozd: Otkriven počinitelj više provala i krađa

Gvozd: Otkriven počinitelj više provala i krađa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom je utvrđeno da je tijekom svibnja i lipnja ove godine na području Gvozda i Topuskog počinio tri teške krađe i isto toliko krađa.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni u mjestu Crevarska Strana iz gospodarskih objekata na napuštenom imanju 60-godišnjeg vlasnika ukrao tačke, dvije metalne bačve, lance, razni poljoprivredni alat, ručnu mašinu za mljevenje mesa i druge predmete. Također na napuštenom imanju, ali u mjestu Blatuša, iz gospodarskih objekata 78-godišnje vlasnice je ukrao šest automobilskih i jednu traktorsku felgu. U mjestu Malička je provalio u obiteljsku kuću 66-godišnjeg vlasnika te s hladnjaka demontirao i ukrao motor s kompresorom. U Maličkoj je provalio i u kuću i podrum 94-godišnje vlasnice i ukrao dva štednjaka na kruta goriva, hladnjak, sudoper, bakrenu leđnu špricu, usisavač, dva bunta žice za ogradu i druge predmete. U obiteljsku kuću je provalio i u mjestu Nova Cesta te ukrao kombinirani štednjak, plinsku bocu, limene ljestve, dvije peći na kruta goriva, televizor, razni poljoprivredni i drugi sitni alat. U Ponikvarima je iskoristio odsutnost i nepažnju 51-godišnjeg mještanina te mu iz nezaključane kuće ukrao deset plastičnih kanti u kojim je bio razni građevinski alat, potom tri bunta kablova i dvije aluminijske posude zapremine 50 litara. U nekim je slučajevima dio ukradenih predmeta pronađen i vraćen oštećenim vlasnicima, dok je većinu drugih ukradenih predmeta prodao kao sekundarnu sirovinu. Ukupna materijalna šteta počinjena ovim provalama i krađama se procjenjuje na oko 22.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

Komentirajte