21 C
Sisak
Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Četvrti tjedan Sisačkog šarenog ljeta

Datum:

Marketing

Tema 4.tjedna Sisačkog šarenog ljeta bila je Svako dijete zaslužuje zdrav život.

U ponedjeljak, 29. lipnja, u Dječjem vrtiću Sisak Novi, objektu Maslačak, organizirane su edukativne kreativne radionice o zdravom životu. Teme su bile “Vodene priče?”, “Što se kuha?”, “Gdje ljudi žive?”. Održane su i istraživačke radionice “Delicije moga kraja” te “Izrada Posavske kuće” koje je na zanimljiv i kreativan način osmislila odgajateljica Ivana Pavlenić.

U srijedu, 1. srpnja, u Dječjem vrtiću Sisak Novi: Maslačak organizirane su kreativne radionice: Svako dijete zaslužuje zdrav život. U pet skupina djeca su crtala obris djeteta u koji su crtežom i porukom izrazili svoje mišljenje o dječjem pravu na identitet, igru, zdravu hranu, higijenu i zdravlje.

U petak, 3. srpnja, održana je šetnja do Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac gdje je ravnateljica Dubravka Šurlan pozdravila sve prisutne i zaželjela im dobrodošlicu. Voditeljica igraonice Dragana Čubrilo Bila upoznala je djecu s Knjižnicom i njezinim odjelima. Odgajateljica u igraonici Brankica Iris provela je Pričaonicu s djecom o važnosti čitanja prema slikovnici „ Uljuđeni vuk “.  Lea Čorak (6.godina) je pročitala djeci nekoliko stranica slikovnice „ Volim te mama “, a Robert ( dijete romske populacije ) pročitao je jednu stranicu knjige „ Bajka o ribaru i ribici“.

Đurđica Friš

FOTO: Sanja Blažević

- Marketing -

Možda vas zanima...

Odaberite školu koja će od Kauflanda dobiti voće i povrće cijele školske godine

Početkom travnja krenuo je novi ciklus projekta Kaufland škola...

Četverodnevnim programom slavi se 90. rođendan Starog mosta

Sisak će četverodnevnim programom proslaviti 90. rođendan svog simbola,...

Stanovnici Viktorovca dobili novi park za pse

Komunalac Sisak je u blizini Ulice Antuna Gustava Matoša...