Naslovnica Sport Baseball Završen baseball kamp i 2. Kup grada Siska

Završen baseball kamp i 2. Kup grada Siska

Od utorka do petka na igralištu “The Nest” održan je tradicionalni Baseball kamp u organizaciji basebal kluba Sisak storks, trenera Davida Mossa i Misije HiS print.

Sudionici kampa njih 75, početnici te igrači uživali su u treninzima dva puta dnevno.

Na Kampu su sudjelovali i igrači i treneri iz  Austrije, Slovenije, Mađarske, Poljske, Ukrajine i Rusije.

Najstariji sudionik je bio trener iz Austrije 66 godina  a najmlađi dečki iz Siska i Petrinje stari pet godina.

U subotu i nedjelju odigran je 2. Kup grada Siska. Na žalost u zadnji čas odustala je ekipa Novog Zagreba pa se za pobjednika ovogodišnjeg Kupa borila ekipa Vojvodine iz Novog Sada i domaćina, Sisak storksa.

U dvije utakmice bolji su bili Novosađani koji su sa dvije pobjede u subotu 7 : 6 i nedjelju 20 :10 osvojili 2. Kup grada Siska.

bejzbol

Posebno zanimljiva je bila subotnja utakmica u kojoj su za Storkse igrali Stanislav Somotov i Sasha Aleksandrov iz Ukrajine te mladi slovenski igrač iz Ljubljane Gašper Narobe. Za ovu priliku na raspolaganju Sisku bili su Đeferović i donedavni igrač Storksa, Zadranin Anić ( trenutno igra za splitsku Nadu ).

Odličan početak utakmice donosi Sisku prednost od 6 : 2, u napadu se posebno istaknuo Somotov sa postignutim home runom. No do kraja utakmice Novi Sad uspijeva preokrenuti rezultat i pobjediti sa 7 : 6.

Nedjeljna utakmica ponovno donosi dobru igru obje ekipe te se smjenjuju u vodstvu, nakon 3. izmjene Vojvodina ima vodstvo od 7 : 4 da bi Storksi u svom 4. napadu osvojili 6 bodova i poveli sa 10 : 7. No Vojvodina u istoj izmjeni osvaja 3 boda i poravnava rezultat na 10 : 10. Na žalost Siščana u sljedeća dva napada ne uspijevaju osvojiti više niti jedan bod dok Novosađani osvajaju prvo 6 u 5. pa u 6. izmjeni još 4 boda te vode sa velikih 20 : 10 što je na kraju bio i konačni rezultat.

Komentirajte