Naslovnica Vijesti Sisak MIG II – djeluje volonterski

MIG II – djeluje volonterski

Volonteri Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ i dalje provode projekt MIG – Međugeneracijska integracija građana u Domu za starije i nemoćne osobe u Sisku.

Ova hvale vrijedna volonterska aktivnost tijekom 2014. godine provodila se je u okviru projekta MIG koji je financiran od stane Grada Siska, sva sredstva su bila usmjerena na korisnike i nije bio isplaćen nikome od suradnika bilo kakav oblik naknade. Za 2015. godinu u Građanskoj inicijativi su osmislili nastavak projekta MIG II i projekt uputili prema Sisačko-moslavačkoj županiji. Iako rezultati natječaja im nisu poznati od samog početka godine uporni Gi-ovci i njihovi MIG-ovci svaki tjedan se druže i provode zajedničko vrijeme u različitim aktivnostima druženja, razonode, podrške i edukacije. Tijekom ovog tjedna korisnici Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku (MIG-ovci) posjetili su volontere Građanske inicijative u njihovim prostorijama u Sisku, Rimska 6 gdje su se družili uz voće i sokove, a potom je uslijedila zajednička šetnja gradom, razgledavanje priprema za Sisački sajam cvijeća i zajednički odmor uz sladoled.

Predsjednik Građanske inicijative Tihomir Lavor ističe iznimno kvalitetnu suradnju s djelatnicima Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku i zahvaljuje im na raznim zajedničkim aktivnostima. Nadalje ističe: „Uz to što čekamo ishod natječaja za udruge od strane Sisačko-moslavačke županije, čekamo i rezultate natječaja Ministarstva socijalne politike i mladih na koji smo se javili u partnerstvu s Domom za starije i nemoćne osobe u Sisku. Projekt je usmjeren na pomoć i podršku osobama starije životne dobi na području Donje Posavine i grada Siska u zimskom razdoblju godine. S posebnom pozornošću u projektne aktivnosti bili bi uključeni oni ljudi koji se nalaze na listi čekanja za smještaj u Dom. Na taj način pokušali bi unaprijediti kvalitetu njihova života do vremena primitka u ustanovu, te tako pružili dodatne izvaninstitucijske oblike podrške u zajednici u domu korisnika.“

Komentirajte