1 C
Sisak
Četvrtak, 28 listopada, 2021

Domoljubna koalicija, HKS i HSP zadovoljni rezultatima izbora

- Marketing-spot_imgspot_img

Ovo nije slučajna pobjeda, nastavljamo tako niz koji je počeo izborima za Europski parlament, nastavljen predsjedničkim i izborima za župana. Ne sumnjamo u pobjedu i na parlamentarnim izborima. Najavili smo da ćemo od SDP-a dobiti tri puta više mandata i to smo i ostvarili, rekao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Siska Željko Krapljan na tiskovnoj konferenciji povodom nedjeljnjih izbora za Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti. Domoljubna koalicija HDZ-HSS-HSP AS-HSLS i BUZ osvojila je ukupno 73 mandata, a SDP 23.

Krapljan je rekao kako očekuju samostalno formiranje vlasti u jednoj četvrti i 20 mjesnih odbora, te koaliranje u još tri gradske četvrti i pet mjesnih odbora. Računa pri tome na potporu HKS-a, HSP-a i nezavisnih lista, no doznajemo da potpora HSP-a HDZ-u u sastavljanju vlasti nije sigurna.

HSLS-ov Miljenko Žamarija rekao je kako se vladajućima nije isplatio izborni inžinjering u obliku spajanja nekih mjesnih odbora i formiranja gradskih četvrti.

“Potučeni su na ovim izborima. Gradonačelnica je izgubila izbore u svojoj stranci, a i sada su njeni simpatizeri i članovi njene stranke ostali doma i nisu izašli na izbore. Ovo je nezaustavljiv trend, tražimo promjene i pokazuje se da promjene u Sisku žele i građani – rekao je čelnik sisačkog HSLS-a Miljenko Žamarija.

Čelnica gradskog HSS-a Anita Sinjeri Ibrišević ocjenjujući rezultate kao dobre naglasila je kako ima još prostora za napredovanje.

I vodstvo sisačkog ogranka Hrvatske konzervativne stranke zadovoljno je postignutim rezultatima. Osvojili su 563 glasa i deset vijećnika, od toga jednog u Capragu u koaliciji s HDZ-om i ostalim strankama Domoljubne koalicije.

“Deset vijećnika odličan je rezultat za tek ustrojenu stranku, a ovi su izbori pokazali koliko je važno imati dobro organiziranu  mrežu temeljnih ogranaka koje nismo imali u Sisku Novom i Starom gdje smo ostvarili lose rezultate.”, naglasila je potpredsjednica sisačkih konzervativaca Ivona Nemeth koja je u Gradskoj četvrti Centar podbacila kao nositeljica liste osvojivši tek 26 glasova.

Hrvatska konzervativna stranka je na izborima u Sisku sa svojom listom izašla u 5 gradskih četvrti i 9 mjesnih odbora, na mjestima gdje imaju ustrojene temeljne ogranke.

I Hrvatska stranka prava zadovoljna je rezultatima, na kojima su dobili 657 glasova i devet mandata.

“Na nedjeljnim  izborima za mjesne odbore i gradske četvrti  Hrvatska stranka prava je potvrdila svoje mjesto na političkoj karti grada Siska i uvjerljivo je treća politička opcija  po broju osvojenih glasova i mandata u Sisku. Iako  je HSP Sisak  imao jaku političku konkurenciju u peteročlanoj HDZ-eovoj i tročlanoj SDP-ovoj koaliciji   i na ovim izborima potvrdili smo  svoj rejting i snagu, dok neke političke opcije koje   državni mediji  preferiraju (Živi zid i ORAH) nisu osvojile ni jedan vijećnički mandat. Bitnim smatramo izdvojiti mjesne odbore  KRATEČKO i  LUKAVEC POSAVSKI gdje je HSP potvrdio apsolutnu dominaciju i u ovim mjesnim odborima samostalno će obnašati vlast.” – priopćeno je iz sisačkog HSP-a.

U Lukavcu Posavskom HSP-ova je lista bila jedina na izborima.

FOTO: Radio Banovina

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

2 KOMENTARI