Naslovnica Vijesti Sisak GI “Moj grad Sisak” s budućim medicinskim sestrama i tehničarima

GI “Moj grad Sisak” s budućim medicinskim sestrama i tehničarima

Aktivisti iz Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ Ivančica Velić, Zoran Stojčić i Daša Poredoš Lavor ponovo su posjetili učenike Srednje škole Viktorovac koji pohađaju izobrazbu za medicinske sestre i tehničare na poziv gospođe Marije Jerković, vms. Tom prigodom predstavili su rad Građanske inicijative i s mladima razgovarali o volontiranju, humanitarnom radu, građanskom aktivizmu, osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom, nezaposlenima i sl.

Tako su na susretu za učenike organizirali uvodno predstavljanje, razgovaraonicu o životnim temama, interaktivnu radionicu o mentalnim i motoričkim sposobnostima, razne osmosmjerke i sl.


-Učenici su iskazali zanimanje za razne teme iz svakodnevnog života koje su značajne i za njihovo buduće profesionalno djelovanje. Smatramo da su ovakvi neformalni susreti od iznimnog značenja za kvalitativnu i kvantitativnu dopunu redovnih obrazovnih sadržaja i upoznavanje sa stvarnim potrebama na terenu populacije s kojom će se sretati u budućem radu. – rekla je Daša Poredoš Lavor.
Poredoš Lavor, koja je ujedno i članica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Grada Siska, istaknula je kako je upravo na zadnjem sastanku Povjerenstva bila istaknuta važnost suradnje nevladinih udruga čiji je rad usmjeren na specifične i ranjive skupine s zdravstvenim ustanovama kao bi mladi naraštaji dobili potrebna znanja koje nisu obuhvaćena redovnim obrazovnim programom.

Posjet srednjoškolcima i uz njega provedene aktivnosti Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ provela je u sklopu projekta Susreti podrške, kreativnosti i informiranja – put za ostvarenje povjerenja i zajedništva u zajednici koji je financiran sredstvima Grada Siska.

Komentirajte