6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Milanović u Petrokemiji

- Marketing-spot_imgspot_img

Vlada RH podupire nastojanja Uprave Petrokemije, sindikata u tvornici i Grada Kutine da se u Petrokemiji zadrži proizvodnja i očuvaju radna mjesta. Poručeno je to iz Kutine sa sastanka premijera Zorana Milanovića i ministra gospodarstva sa Upravom Petrokemije, Nadzornim odborom i gradonačelnikom Kutine.

“Razmišlja se o strateškom partneru. Ne nekom koji će se kratkoročno okoristiti, nego tko će dugoročno upravljati Petrokemijom. Petrokemija je veliki industrijski kompleks, ovdje imamo znanja i proizvode kojih nema u okolici i Petrokemiju treba zadržati. Država je vlasnik 80% i to je politički zadatak za mene, ministra gospodarstva i Vladu RH da održimo Petrokemiju i da prežive financijski turbulentno razdoblje i da sklope bolje ugovore o plinu da Petrokemija nastavi raditi i zarađivati i to je moguće.” – rekao je premijer.

“Plin i cijena plina su prvi i osnovni preduvjet da Petrokemija krene dalje. Drugi su uvjeti konstantno restrukturiranje tvrtke. Bitno je reći da moramo imati podršku, a mislim da smo ju danas dobili od većinskog vlasnika, koji će onda poduzeti određene korake da krenemo prema naprijed. Nažalost, nemam informacija o ulasku PPD-a i INA-e u Petrokemiju. O tome sam samo čitao u javnim glasilima, nemam nikakvu službenu informaciju.” – rekao je predsjendik uprave tvrtke Nenad Zečević.

Prve konkretnije informacije o mogućim strateškim partnerima i restrukturiranju Petrokemije očekuju se u svibnju nakon potpunog završetka izvještaja o poslovanju Petrokemije u 2014. godini i godišnjoj Skupštini dioničara Petrokemije.

(kutina.hr, sisak.info)

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti