Naslovnica Vijesti Sisak “Poslanik u mom srcu” u Kazalištu 21

“Poslanik u mom srcu” u Kazalištu 21

Medžlis islamske zajednice Sisak u suradnji sa Muallimskim (vjeroučiteljskim) Vijećem organizira i  manifestaciju “Poslanik u mom srcu” u petak, 30. siječnja 2015. s početkom u 19 sati u Kazalištu 21 (Oktavijana Augusta 9).

“Manifestaciji je cilj promovirati univerzalne vrijednosti iz Poslanikova života: ljubav, suživot, mir i poštovanje čovjeka; istakne naša najdublja  osjećanja ljubavi i poštovanja prema ljudskoj i poslaničkoj veličini Muhammeda, a.s.; i podstakne kreativne sposobnosti djece i mladih koji će biti aktivno uključeni u realizaciju programa.” – poručuju iz Medžlisa.

Glavni sudionici programa su polaznici islamskog vjeronauka u osnovnim i srednjim školama i mladi  na području Siska i Petrinje koji će kroz odabrane recitale, poeziju, igrokaze, ilahije i kaside  (duhovne pjesme)  iskazati svoju ljubav, osjećanje i doživljaj posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda a.s. prezentirajući njegov životni put, lik, misiju i način kako se ponašao i odnosio prema ljudima.

“U vremenu pogrešnog i krivog predstavljanja poslanika Muhammeda a.s., želja nam je da predstavimo Poslanika, u svjetlu kakav je bio i čije vrijednosti ponosno živimo, odnosno njegov sunnet, životni stil s kojima je osvajao srca ljudi.Posebno nam je drago što će naš program svojim dolaskom i učešćem uljepšati gosti, imami i muallimi iz susjednog Medžlisa Karlovac ali i dragi gosti iz bratskog, prijateljskog i susjednog bosansko-hercegovačkog Medžlisa Bos.Novi sa imamima iz džem’ata Blagaj-Japra i džem’ata Suhača.” – poručuju organizatori.

POSLANIK U MOM SRCU (2015)

Komentirajte