Naslovnica Vijesti Sisak Oporba kazneno prijavila sisačku gradonačelnicu zbog Kopa beacha

Oporba kazneno prijavila sisačku gradonačelnicu zbog Kopa beacha

Sisački HDZ,HSLS,HSP AS i HSS  podnijeli su 21. kolovoza Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku kaznenu prijavu protiv sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, vezano uz aferu “Kopa beach”. Oporba u prijavi ističe kako postoji opravdana sumnja da je K. Ikić Baniček kao gradonačelnica iskoristila svoj položaj te time počinila kazneno djelo zluporabe položaja i ovlasti.

“Odgovorno tvrdim da je Kristina Ikić Baniček planirala, organizirala i realizirala devastacijski zločin. Pod njenim patronatom uništen je prometni željeznički koridor od Petrinje do Karlovca  čime je uništena i mogućnost da se na toj relaciji obnovi pruga, ali i realizira planirani projekt bicilističko pješačke staze. Bez mostova koje su uklonili članovi udruge Kopa beach nema teoretske šanse da se tu realizira planirana staza koja je bila mogućnost za razvoj turizma na tom području” – rekao je u utorak čelnik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan prilikom objave o podizanju kaznene prijave.

Oporba prijavu temelji na mailovima koji su izašli u javnost, a u kojima je sisačka gradonačelnica lobirala kod čelnika HŽ Infrastrukture Darka Peričića da posao čišćenja pruge na navedenoj dionici dobije udruga Kopa beach čiji su članovi SDP-ovci. Udruga je, podsjetimo, osnovana sedam dana prije potpisivanja ugovora s HŽ Infarstrukturom, a mail je gradonačelnica u HŽ poslala dva tjedna prije osnutka same udruge.

“Smatramo da je takvim postupanjem Kristina Ikić Baniček iskoristila svoj položaj, utjecaj i ovlast, kao gradonačelnica i predsjednica SDP-a Sisak te je njezinim protežiranjem Udruga “Kopa beach” dobila posao unosan više od 10 milijuna kuna, a s obzirom na stranačku pripadnost ili simpatizerstvo članova udruge prema SDP-u pretpostavljamo da će SDP Sisak kao i sama gradonačelnica od vrijednosti prodane sirovine imati koristi.” – stoji u kaznenoj prijavi koja je upućena i glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu, USKOK-u i Ravnateljstvu policije.

Dopis će biti upućen, rečeno je na tiskovnoj konferenciji, i  Ministarstvu financija , a kako bi se utvrdio tijek novca Udruge Kopa Beach.

(vecernji.hr)

Komentirajte