Naslovnica Vijesti SMŽ U Petrinji održana akcija “Manje oružja manje tragedija”

U Petrinji održana akcija “Manje oružja manje tragedija”

U nedjelju, 10. kolovoza ove godine od 9 do 14 sati u gradskom parku na Strossmayerovom šetalištu u Petrinji, Policijski službenici Policijske postaje Petrinja u suradnji s djelatnicima Hrvatskog centra za razminiranje iz Siska, djelatnicima Protueksplozijske zaštite Policijske uprave zagrebačke i djelatnicima PEZ-a naše policijske uprave sa službenim psom, proveli su akciju „Manje oružja, manje tragedija“.
Tom prilikom policijski službenici upoznali su građane na opasnost od oružja i eksplozivnih sredstava, te uputili građane da mogu dragovoljno i bez ikakvih sankcija predati oružje, streljivo i minsko eksplozivna sredstva. Tijekom provođenja akcije građani su imali priliku vidjeti izložbu minsko-eksplozivnih sredstava i kartu minsko opasnih područja Grada Petrinje kao i kartu minsko opasnih područja u Sisačko-moslavačkoj županiji.
U ovoj akciji prikupljene su dvije automatske puške, tri ručne bombe, 4514 komada raznog streljiva za dugo vatreno oružje, tri komada eksplozivnih sredstava, 14,4 kilograma vojnog eksploziva i tri topnička zrna.
Podsjećamo
Još je uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“ kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.
Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.
Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.
Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Komentirajte