Naslovnica Vijesti SMŽ U “Noći bez alkohola” uhvaćeno 14 pijanih vozača

U “Noći bez alkohola” uhvaćeno 14 pijanih vozača

Sa subote na nedjelju, 12/13. srpnja  2014. godine, u kasnim večernjim i ranim jutarnjim satima, na području policijskih postaja Sisak, Kutina,  Novska,  Petrinja i Glina provedena je preventivno-represivna akcija “Noć bez alkohola”.

Kontrolirano je 174 sudionika u prometu, pri čemu je utvrđeno 40 prometnih prekršaja, od čega se na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola odnosilo 14 prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,88 promila izmjerena je u nedjelju, 13. srpnja nešto poslije jedan sat iza ponoći, u Topolovcu kod 31-godišnjeg Siščanina.

Jedna osoba je uhićena i to 35-godišnjak s područja Popovače, vozač teretnog automobila kutinskih registracijskih oznaka, koji je vozio pod utjecajem alkohola od 1,77 promila za vrijeme  trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije, a dok kod sebe nije imao osobnu iskaznicu niti vozačku dozvolu.

Evidentirana su tri vozača povratnika i to je jedan vozač do sada sedam puta zatečen da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, potom jedan vozač koji je do sada četiri puta zatečen da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan vozač koji je do sada jednom zatečen da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola.

Komentirajte