Naslovnica Vijesti SMŽ U Noći bez alkohola devet pijanih vozača

U Noći bez alkohola devet pijanih vozača

U noći sa subote na nedjelju, 7./8. lipnja, na području Siska, Kutine, Novske, Petrinje i Hrvatske Kostajnice provedena je preventivno-represivna akcija nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu na cestama.

Tijekom akcije je kontrolirano 161 vozilo i sudionik u prometu te je utvrđeno ukupno 20 prometnih prekršaja, od kojih se devet odnosi na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Svih devet  alkoholiziranih sudionika su vozači osobnih automobila.

Od devet ciljanih prekršaja po tri su utvrđena na području Siska i Petrinje, dva na području Kutine i jedan na području Novske, dok na području Hrvatske Kostajnice  nije utvrđen niti jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Po utvrđenoj koncentraciji alkohola osam vozača je bilo pod utjecajem alkohola od 0,5 do 1,5 promila, dok je kod jednog vozača utvrđena koncentracija alkohola od 1,5 do 2 promila.

Po dobnoj skupini najbrojniji su vozači u dobi od 31 do 40 godine starosti – četiri alkoholizirana vozača, tri alkoholizirana vozača su u dobi od 25 do 30 godina, jedan je u dobi od 18 do 24 godine, dok je jedan stariji od 50 godina.

Najveća koncentracija alkohola je utvrđena kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila,  zaustavljenog iza pola noći u Topolovcu, grad Sisak.

Kod njega je utvrđena alkoholiziranost od 1,87 promila alkohola.

Komentirajte