5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Milanović zatražio reviziju rada sisačke Porezne uprave

- Marketing-spot_imgspot_img

Premijer Zoran Milanović na početku sjednice Vlade uvodno se osvrnuo na slučaj koji potresa njihovu stranku, donosi index.hr. Još jednom je ponovio da će, ako se utvrde nepravilnosti vezane uz slučaj Sisačko-moslavačke županije, odgovorni snositi sankcije.

“Radi se o vjerodostojnosti Vlade i povjerenju građana u sustav”, istaknuo je Milanović na početku sjednice Vlade te, kao što je i najavio nakon sjednice Predsjedništva SDP-a, zatražio od Ministarstva financija da utvrdi po kojim je kriterijima Porezna uprava u Sisku donijela odluku o procjeni nekretnine Lava auto Popec.

“Stranka je stranka, o strankama na Vladi ne pričamo. Vlada je Vlada, Porezna uprava je pod direktnom ingerencijom Ministarstva, a onda izravno i mene osobno. Povjerenje građana u rad Porezne uprave mora biti naprosto neupitno. Stoga one koji to povjerenje ruše treba udaljiti iz sustava i za to se ne čekaju sudske odluke nego tu djelujemo sami”, podvukao je Milanović objasnivši kako su u slučaju Sisačko-moslavačke službene osobe Porezne uprave usvajale dokumente s procjenom vrijednosti nekretnina.

“Proceduru koja se tu provodila, koji su protokoli, po kojim tablicama je to rađeno, zašto je rađeno. Dakle, još jednom sve ponoviti, tu nema čekanja pravosuđa jer mi to građanima dugujemo. Dakle, mi smo odgovorni za taj sustav. Dok mi razgovaramo ovdje, u Hrvatskoj u nizu gradova i općina se vodi stotine postupaka u kojima sudjeluju porezni inspektori, kojima se procjenjuje imovina i to povjerenje mora postojati. Ta institucija je jednako važna kao najvažnija institucija u državi.”

Radi se o vjerodostojnosti, rekao je Milanović i zamjeniku ministra financija Borisu Lalovcu, budući da je ministar Slavko Linić u SAD-u naložio:

“U najkraćem roku, koliko je potrebna da procedura bude čista, ponoviti procuduru i onda je povrgnuti internoj reviziji i objasniti i nama i hrvatskoj javnosti zašto je nešto procijenjeno ovoliko, a nije onoliko. Ukoliko odgovor ne bude zadovoljavajući, oni koji su za to odgovorni će snositi sankcije”, zaključio je Milanović.

Premijer ističe da se tu ne smije čekati pravosuđe, “jer mi to građanima dugujemo, mi smo odgovorni za taj sustav”. Dok mi ovdje razgovaramo u Hrvatskoj u nizu gradova i općina vodi se stotine postupaka u kojima sudjeluju porezni inspektori i u kojima se procjenjuje imovina i to povjerenje mora postojati, ponavlja Milanović. “Institucija Porezne uprave jednako je važna kao i najvažnije institucije u državi”, zaključio je.

(index.hr)

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

2 KOMENTARI