Naslovnica Vijesti Sisak Krim policija ušla u zgradu Županije, odnijeli dokumente

Krim policija ušla u zgradu Županije, odnijeli dokumente

USKOK je preuzeo predistrage svih slučajeva vezanih uz županicu Sisačko-moslavačke županije Marinu Lovrić Merzel, a inspektori kriminalističke policije deset su sati u petak uzimali izjave i pročešljavali dokumentaciju u zgradi Sisačko-moslavačke županije. Povod su svemu izjave bivše predstojnice kabineta županice Jasmine Jovev u emisiji “Nedjeljom u 2”.

Policijski inspektori su u zgradu županije ušli  oko devet sati, a izašli u 19 sati noseći sa sobom vreće s dokumentacijom. Sa županicom su razgovarali odmah ujutro pri dolasku, ali su izjavu uzimali još jednom, oko 17 sati, kada je ponovo bila pozvana u zgradu Županije.

“Ovaj trenutak smo svi čekali i svima je u interesu, i meni, i javnosti i Županiji, da se to čim prije završi. Nadam se da će policija profesionalno odraditi svoj posao, a ja nastavljam raditi posao županice. Napokon će se vidjeti što je istina, a što nije” – rekla je županica M. Lovrić Merzel nakon što je, oko 19,40 sati, napustila zgradu županije.

Pod lupom istražitelja su navodni krivotvoreni i fiktivni računi i narudžbenice uz pomoć kojih se izvlačio novac iz županije. Sve je to javnosti predstavila Jasmina Jovev.

Svu je dokumentaciju Jasmina Jovev još u veljači 2012. godine odnijela u USKOK, odakle su istragu prebacili u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, kamo je 11. svibnja 2013. pozvana na razgovor. Nakon toga, pa sve do jučer, postupanja DORH-a vezanog uz sporne račune i izvješća nije bilo.

Jasmina Jovev je javno govorila i o lažiranju izvješća o radu Savjeta županice čijih 14 savjetnika godišnje proračun košta 1,5 milijuna kuna. Svaki od 14 članova, uglavnom čelnika županijskih ogranaka stranaka vladajuće koalicije, prima po 5000 kuna neto svaki mjesec. I ti su navodi jučer bili meta istražitelja.

USKOK istražuje i prodaju većinskog udjela Cesta Sisak Željku Žužiću te kupnju bivšeg prostora Lav auto Popeca za potrebe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Komentirajte