Naslovnica Vijesti Sisak Soldi prekršajni nalog za prikrivenu nesreću

Soldi prekršajni nalog za prikrivenu nesreću

Predsjedniku Županijske skupštine Željku Soldi policija je izdala prekršajni nalog od 3.500 kuna zbog neprilagođene brzine vožnje  i napuštanja mjesta nesreće koju je sa službenom Toyotom izazvao 30. studenog 2013. godine, nedaleko Novske.

Informacije o toj nesreći izašle su u javnost tek sredinom prosinca, i to putem medija, a do tada su o uništenju vozila kupljenog novcem poreznih obveznika šutjeli i Sisačko-moslavačka županija, u čijem je vlasništvu Toyota, i sam Željko Soldo, koji nije smatrao potrebnim obavijestiti policiju o prometnoj nesreći u kojoj je automobil u potpunosti uništen.

Nakon što su mediji pisali o tome, o nesrći je informaciju saznala i policija koja je brzo  reagirala i nakon utvrđivanja činjenica izdala prekršajni nalog Soldi od 3.500 kuna. Soldo se na taj nalog žalio.

“U roku sam uložio žalbu  i zatražio sam provođenje prekršajnog postupka. Smatram da nisam vozio neprilagođenom brzinom, vozio sam oko 40 kilometara na sat, a uvjeti na cesti su bili jako loši, pa se nesreća dogodila” – kazao je Soldo za Večernji list.

Dodao je i da ne bježi od odgovornosti ukoliko se ipak utvrdi njegova krivnja i da će tada snositi troškove nastale štete, koju je ranije htio prikriti i koju je negirao. Tvrdio je, naime, da je nastala samo manja šteta na prednjem dijelu vozila, no na Toyoti je utvrđena totalna šteta i ne isplati ju se popravljati.

Večernji list doznaje i kako je DORH naložio provjeru informacija o tome da se, u trenutku nesreće, Soldo sa službenim vozilom vraćao s privatne koljevine, i to u alkoholiziranom stanju. Ukoliko se to utvrdi onda je moguće da ga se tereti i za zloporabu službenog položaja jer je koristio službeni automobil u privatne svrhe. Soldo te tvrdnje  odlučno negira i tvrdi da se vraćao iz radnog posjeta jednoj zadruzi i da nije bio pijan.

S druge strane, zanimljivo je i ponašanje Županije koja se nije potrudila, do objave tekstova o nesreći, utvrditi ikakve činjenice o uništavanju imovine kupljene novcem poreznih obveznika i eventualnoj nadoknadi te štete. Naime, bez zapisnika o nesreći kasko je nemoguće naplatiti, a obzirom da o nesreći policiju nisu obavijestili ni županija ni Soldo jasno je da se šteta htjela namiriti iz Proračuna.

Komentirajte