1 C
Sisak
Četvrtak, 28 listopada, 2021

Sjednica prošla bez smjene potpredsjednika Gradskog vijeća

- Marketing-spot_imgspot_img

Prijedlog za smjenom potpredsjednika Vijeća Milana Brankovića (SDP) i Ivice Rendulića (Laburisti) nije dobio potreban broj glasova na današnjem nastavku sjednice Gradskog vijeća. Za smjenu je glasalo 11 vijećnika HSS-a, HDZ-a, HSLS i HSP AS, dok su četiri vijećnika HSP-a i Laburista bili suzdržani, a 10 vijećnika SDP-HNS koalicije glasalo je protiv. Obzirom da je za smjenu bilo potrebno 13 glasova (većina od 25 nazočnih) do smjene nije došlo.

Zbog toga se nije ni raspravljalo o prijedlogu novih potpredsjednika.

Također nije prošao prijedlog Zdenka Korena o vraćanju stare sistematizacije upravnih odjela u Gradu Sisku. U ovom slučaju protiv tog prijedloga je glasao i HDZ. Tako da se ispostavilo da je HSP Ante Starčević ostao usamljen.

Podsjetimo, na prošlotjednoj sjednici HSP AS je okrenuo leđa Zdenku Korenu i glasao za njegovu smjenu s pozicije predsjednika Vijeća, čime je narušena nedavno uspostavljena većina HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-HSP.

Danas je HSP odlučio pustiti ostale da odluče o svemu, a oni su bili suzdržani.

Pokazalo se da je prošlotjedni potez HSP-a Ante Starčevića, prema svemu sudeći, uništio prilike za nove izbore u Sisku.

Kako doznajemo do promjene stava HSP Ante Starčevića došlo je po nalogu bivšeg čelnika te stranke Veljka Novaka, koji je htio očitati lekciju HSP-ovu Zdenku Korenu, ne mareći pri tome za rušenje nove većine, kao ni za prijeteće otkaze djelatnicima Vijećnice.

Do “lekcije” Korenu došlo je, prema istim izvorima,  nakon što su neki ogranci HSP AS prešli Korenovoj stranci, što nije odgovaralo egu bivšeg čelnika Starčevićanca.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti