6 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Sisački vitezovi neuništivog sportskog duha

Datum:

Marketing

Mlađi kadeti KHL Sisak započeli su sa natjecanjem u novoj sezoni. U utakmici 1. kola Skupine B PH u hokeju na ledu protiv ekipe KHL Zagreb II, na klizalištu Šalata u Zagrebu, izgubili su rezultatom 6:1 (2:0, 1:0, 3:1).

Trener Dejanović u konačnici je bio zadovoljan prikazanim, jer Siščani su utakmicu odigrali bez ijednog treninga na ledu u zadnjih 8 mjeseci. Ponajviše su se istaknuli golmani Orešković i Andrić (oba izvrsni), te standardno dobri Cerovac (strijelac jedinog pogotka za Sisak), Borčilo i Sinjeri, kojima se dobrom igrom pridružio i Agatić. Najbolju igru mali sisački oklopnjaci pružili su u 2. trećini, što se odrazilo samo jednim poentiranjem Zagrepčana, dok su u 3. trećini stvorili najviše šansi za gol, no u protivničku mrežu pak je ipak ušao samo jedanput.

Na koncu, u ogledu u kojem se pobjednik već unaprijed znao, treba cijeniti to što su mladi sisački hokejaši pokazali volju, htijenje i predanost. A taj entuzijazam zapravo ima vrlo duboke korijene, opstaje već 85-tu godinu, unatoč svim (po)teškoćama i borbama s vjetrenjačama. U tom kontekstu, svaka njihova odigrana utakmica, kao i svaka svjećica više na rođendanskoj torti sisačkog hokeja, dokazuje izdržljivost, neuništivost sportskog duha. Nažalost, neki to uporno ne primjećuju.

Za KHL Sisak u utakmici s KHL Zagreb II, odigranoj 16. studenog 2013., nastupili su: Orešković, Andrić (golmani) – Milinković, Sinjeri, Agatić, Cerovac, Gmaz – Pavičić, Baždar, Ciglar J., Borčilo, Berić – Ciglar L.


Julija Baždar
foto: Marko Cerovac

Možda vas zanima...

RUKOMET: Momčad U13 slavila protiv aktualnog prvaka države

Ovog je vikenda, u 4.kolu Lige za prvaka, momčad...

Rezultati 1. i 2. županijske nogometne lige

ŽNL - rezultati 19. kola Kolo Datum/vrijeme Mjesto Utakmica Rezultat Status   19 14.04.2024 17:00 Voloder NK Voloder -...

Uspješan nastup kickboxera sisačke Croatie na Prvenstvu Hrvatske u Zadru

U subotu, 6. travnja 2024. god., u sportskoj dvorani...

RUKOMET: U Sisak u subotu stiže ekipa Vidovca

23. kolo 1.HRL sjever u Sisak dovodi neugodnog protivnika,...