Naslovnica Izdvojeno Još jedna kaznena prijava Silviju Kobeščaku

Još jedna kaznena prijava Silviju Kobeščaku

Još jednu kaznenu prijavu, treću u zadnjih mjesec dana, podigla je policija protiv  35-godišnjeg Zagrepčanina Silvija Kobeščaka, bivšeg direktora tvrtke IGM Turopolje, i bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Cesta Sisak koje je od županije kupio upravo I.G..M. Turopolje.

Do sad su Kobeščaka prijavljivali zbog poslova i odluka vezanih uz I.G.M. Turopolje , no ovaj put je prijavu dobio u funkciji predsjednika Nadzornog odbora Cesta Sisak.

On je osumnjičen da je kao odgovorna osoba sisačkog trgovačkog društva I.G.M. Turopolje i predsjednik nadzornog odbora Cesta Sisak , u rujnu 2012. godine u ime tih trgovačkih društva s trgovačkim društvom iz Zagreba sklopio ugovor o kupoprodaji naftnih derivata, za isporuku cestograđevnog bitumena  u količini od 2500 tona, a u siječnju 2013. godine je sklopio i aneks ugovora o kupoprodaji naftnih derivata koje je potpisao u svojstvu predsjednika nadzornog odbora Cesta Sisak i u ime direktora Cesta Sisak, te ih ovjerio štambiljem trgovačkog društva.

Na osnovu takvih krivotvorenih ugovora pravno je obvezao Ceste Sisak da će kupiti 6500 tona cestograđevnog bitumena od trgovačkog društva iz Zagreba.

Zbog toga su policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave sisačko-moslavačke podnijeli Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku kaznenu prijavu zbog krivotvorenja službene ili poslovne isprave protiv 35-godišnjeg Zagrepčanina.

Vezani tekstovi

http://www.sisak.info/igm-turopolje/

http://www.sisak.info/nova-kaznena-prijava-bivsem-dirketoru-i-g-m-turopolja/

Komentirajte