Naslovnica Sport Ostali sportovi Karatisti Siska uspješni u Sl. Brodu

Karatisti Siska uspješni u Sl. Brodu

Osvojene su tri brončane medalje, a mladi stekli dragocjeno iskustvo.

Proteklog vikenda hrvatski karatisti su, slijedom kalendara Hrvatskog karate saveza, nastupili na 20. memorijalnom karate kupu “Slavonski Brod 2013.”.
Na ovom tradicionalno vrlo jakom natjecanju, koje je ovog puta reprezentativcima poslužilo i kao generalna proba pred SP za kadete, juniore i mlađe seniore koje počinje početkom studenog, nastupilo je 400 natjecatelja iz 61 karate kluba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Slovačke i Makedonije.

Karate klub Sisak predstavljali su Hrvoje Rožić, Ivan Vojnović, Karla Šojat i Fran Radišić pod vodstvom voditeljice-trenerice za mlađe uzraste u Športskom karate klubu Vanje Ličine. U konkurenciji mlađih učenika kataša Fran Radišić se i ovaj puta namjerio na boljeg te je nakon prvog meča za njega natjecanje bilo završeno. Znatno uspješnija je bila Karla Šojat. U konkurenciji učenica kroz repasaž osvojila je svoju novu medalju, odnosno 3. mjesto.
Među posljednjima u konkurenciji kataša nastupio je iskusni Hrvoje Rožić. Na ovom natjecanju Hrvoje je nastupio u dvije kategorije. Obzirom da za koji dan prerasta kategoriju kadeta pokušao je osvojiti medalju i u ovoj za njega vrlo uspješnoj kategoriji. Nažalost nakon poraza od kasnijeg pobjednika iz Slavonskog Broda kroz repasaž se borio za broncu, koju ovog puta nije uspio uhvatiti te je zauzeo 4. mjesto.
Popravak je Hrvoje Rožić imao u konkurenciji juniora gdje je više nego zasluženo osvojio 3. mjesto, te je pokazao i ovom prilikom da se gotovo uvijek kao i njegov stariji kolega Cvijanović u pravilu vraća sa trofejima sa službenih natjecanja Hrvatskog karate saveza.
Među posljednjima na natjecanju u Slavonskom Brodu nastupio je Ivan Vujnović u borbama u konkurenciji kadeta +70 kg. I ovom prigodom, na natjecanju na kojem su nastupili i brojni reprezentativci iz nekoliko država, Ivan je osvojio 3. mjesto, te pokazao da se razvija u odličnog natjecatelja od kojeg se i u budućnosti očekuju trofeji sa natjecanja.

foto: ilustracija

Komentirajte