9.2 C
Sisak
Subota, 23 listopada, 2021

Čudna situacija u Gradskom vijeću, jasnije će biti za mjesec dana

- Marketing-spot_imgspot_img

Kao što se i najavljivalo dvojica vijećnika HSP-a u Gradskom vijeću Siska prešla su na stranu HSP- AS i HDZ-a, te vratili na staro ustrojstvo Upravnih tijela u Gradu Sisku. Poništena je odluka o uspostavi pet Upravnih odjela, i vraćeno je nazad ustrojstvo sa sedam Upravnih tijela. Za tu odluku, koja je naknadno ubačena u dnevni red sjednice Vijeća, glasalo je 13 vijećnika HDZ-ove koalicije i HSP-a, dok je protiv bilo 12 vijećnika Laburista i SDP-ove koalicije. Time je praktički poništena sistematizacija radnih mjesta na temelju koje je određen višak od 37 zaposlenih, a koji  je u međuvremenu bio smanjen.

No, istodobno s tom točkom dnevnog reda uvrštena je, kao zadnja, i ona o razrješenju ravnatelja ustanova u vlasništvu Grada Siska. Kad je došao red za glasanje oba vijećnika HSP-a, uključujući Zdenka Korena, bila su suzdržana pa su ravnatelji smijenjeni s 12 glasova ZA SDP-ove koalicije i Laburista nasuprot 11 glasova HDZ-ove koalicije.

Tako da je nejasno da li je današnji Korenov pakt s HDZ-om i HSP-om AS bio samo jednokratan, ali situacija bi trebala biti jasnija u roku od mjesec dana kada se treba sazvati nova sjednica Gradskog vijeća, temeljem zahtjeva SDP-a za iskazivanjem nepovjerenja predsjedniku Vijeća Zdenku Korenu.

Tada su moguća tri scenarija:

1.  Koren ostaje predsjednik Vijeća uz potporu SDP-a i HNS-a što znači da su se “pomirili”.

2. Koren ostaje predsjednik Vijeća uz potporu HDZ-a i HSP-a, a protivljenje SDP-a i HNS-a, što znači da je “prelazak na drugu stranu” zacementiran i da je gradonačelnica definitivno izgubila kohabitaciju s Gradskim vijećem.

3. Korena mijenjaju s čela predsjednika Vijeća uz najmanje 13  glasova vijećnika, što bi značilo da se formirala neka druga većina, bez HSP-a.

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

1 KOMENTAR