9.2 C
Sisak
Subota, 23 listopada, 2021

Zbog pročistača cijena vode u Sisku ide sa 14 na 28 kuna!?

- Marketing-spot_imgspot_img

“Mene ovih dana očekuje potpisivanje jednog Ugovora, vezanog uz pročišćivač, prema kojem bi cijena vode u gradu trebala s 14 narasti na 28 kuna. Cijena vode je  sada ionako visoka za građane i ovo bi povećanje bio veliki financijski udar na Siščane što svakako želim izbjeći. Zagovornik sam rješenja da se krene u pregovore kako bi država od Sisačkog vodovoda preuzela dio financijskih obveza i tako nam olakšala sufinaciranje ovog projekta što bi na kraju dovelo do toga da cijena vode u Sisku ne bude tih nevjerojatnih 28 kuna” – rekla je gradonačelnica Siska kristina Ikić Baniček prilikom jučerašnjeg sastanka s predstavnicima Hrvatskih voda u Sisku. Ključni datum, do kojeg bi se trebao postići dogvor s državom, je 01. studeni kada bi trebao biti potpisan društveni ugovor o osnivanju nove tvrtke koja bi upravljala pročistačem, a članovi društva bili bi Sisački vodovod, Grad Sisak i Hrvatske vode.

Na tom sastanku su, uz gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček i njenog zamjenika Vladu Andučića, prisustvovali i generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić sa suradnicima te direktor Vodno gospodarskog odjela Hrvatskih voda Milan Mateša.

Tijekom sastanka, djelatnici Hrvatskih voda održali su nekoliko prezentacija o stanju vodoopskrbe na području VGI Banovine te o zaštiti voda na spomenutom području. Također su podsjetili i na i EU projekt  „Program pročišćavanja otpadnih voda Siska“ vrijedan 32,7 milijuna eura koji uključuje izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda predviđen za 60.000 stanovnika s najvišim trećim stupnjem pročišćavanja.
Naglašeno je kako je za Hrvatske vode ovaj projekt od iznimnog značaja, ali je istodobno izraženo nezadovoljstvo da, osim na ovom projektu, u posljednjih nekoliko godina, od izgradnje vakuumske kanalizacije u Galdovu, nije ostvarena niti jedna suradnja Grada Siska i Hrvatskih voda po pitanju izgradnje objekata.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček osvrnula se na projekt „Program pročišćavanja otpadnih voda Siska“ kazavši kako je problem ovog projekta što nije ostvario važan cilj, a to je potpuno rješavanje odvodnje na području grada Siska budući na ovaj način nije riješenja odvodnja južnog i istočnog dijela Siska. Obzirom da se “Programom pročišćavanja otpadnih voda Siska“, kako je naglasila gradonačelnica, ne rješava u potpunosti odvodnja u gradu Sisku, zaključeno je kako će Grad Sisak uputiti pismo namjere prema Hrvatskim vodama da se krene u novi EU projekt koji bi riješio vodoopskrbu, ali i problem svih područja grada Siska koja nemaju riješenu odvodnju.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

4 KOMENTARI