-4.1 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022

RK Siscia odlazi u povijest, a muški rukomet se sada gradi kroz RK Sisak

- Marketing-spot_imgspot_img

Neki bi rekli déjà vu. Kad da se ponovila 1997. godina. Porošio se novac, više od 10 milijuna kuna utučeno je u muški rukomet u Sisku u proteklih nekoliko godina, i kad je gradska kasa presušila, klub se gasi. Baš kao i 1997. godine i tadašnje propasti sisačkog rukometa. Jer čim nema novca, nema ni volje za bavljenje ovim sportom u Sisku. No, ovaj put, ipak su sačuvane ekipe mlađih uzrasta.

Dakle, Rukometni klub Siscia odlazi u povijest, neće se natjecati nigdje više. Račun kluba blokiran je pet dana nakon drugog kruga lokalnih izbora, i od tada se neprekidno nalazi u blokadi. Doduše i prije izbora bilo ej blokada računa, plaće su kasnile, no s vremena na vrijeme stigla je pozajmica, ili pak donacija, koje gradske firme pa se sve riješilo na neko vrijeme.

No nakon blokade računa nije se mogla platiti kotizacija za nastup u Premier ligi ove godine, igrači su napustili klub jer nisu dobivali plaće, a srce ih baš ne veže uz Sisak, a nova vlast nije voljna dati milijune na pladnju za klub u kojem je igralo samo pet Siščana u prvoj ekipi. I u kojem se ipak puno trošilo. Osim toga, milijuna  više ni nema u gradskoj blagajni.

Ipak, da se ne bi rukomet do kraja ugasio odlučilo se osnovati novi klub – Rukometni klub Sisak, koji je preuzeo mlađe uzraste Siscie, a u prvu momčad im se pridružio samo jedan seniorski igrač iz bivšeg kluba, Dario Žarković. RK Sisak počinje natjecanje u rujnu u najnižem rangu, Županijskoj zagrebačkoj ligi, jer u tom rangu startaju svi novi klubovi.

“Okosnicu seniorske momčadi činit će naši kadeti, rođeni 1998. godine. Za nekoliko godina s tim ćemo momcima moći igrati prvu ligu jer imaju kvalitetu. Istodobno smo se izborili da mlađe kategorije i dalje igraju u rangovima natjecanja gdje su bili nastupali prošle sezone. Na jesen kreće i mini rukomet po školama, gdje ćemo formirati i mušku i žensku ligu. Vodit će ih Marko Lončar, rekao je Mario Knez, predsjednik novoformiranog RK Sisak.

Glavni je trener Josip Ražić, koji će ujedno biti i koordinator trenera svih uzratsa, obzirom će klub puno više pažnje posvetiti mladim uzrastima, kako bi se za nekoliko godina stvorila nova momčad za Premier ligu.

Mnogi se pitaju da li je i Siscia ipak mogla opstati, jer će se kutinska Moslavina unatoč krizi i svemu natjecati u najvišem rangu. Proračun Kutine je dosta manji nego sisački. No, s druge strane, Moslavina je imala i sponzore van gradskog sustava, dok se RK Siscia naučio samo na gradske novce.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti