1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

U Kupi ulovio amura teškog 24,7 kilograma

- Marketing-spot_imgspot_img

AMURAmura dugog 110 centimetara i teškog 24,7 kilograma ulovio je u ponedjeljak, za najvećih vrućina, na rijeci Kupi u Sisku Fikret Muratagić.

“Amur je riba koja se i inače najbolje lovi za visokih temperatura, između 12 i 15 sati, no rijetko se kojem ribiču da “sunčati” na obali pored štapova” – kaže Muratagić. Točnu lokaciju svog kapitalnog ulova čuva, no ove je sezone ulovio već amure teške 13 i 19 kilograma, dok je ovaj, težak 25 kilograma, njegov osobni rekord u gotovo 50 godina bavljenja ribičijom.

Borba je trajala samo 20 minuta jer je, nakon zagriza na obali, Fikret ušao u čamac kojeg uvijek ima sa sobom dok peca, bacio sidro nasred Kupe kako se amur ne bi sakrio u lopoče i bilje uz obalu, te mirno odradio izvlačenje ribe.

“Ribe u Kupi ima manje nego prije 20,30 godina, no i dalje se nađe lijepih ulova, samo ako ste uporni. Ipak, apelirao bih na kupače, ali i ribiče amatere, da za sobom počiste smeće koje ostavljaju na obali i plažama, jer obala je sastavni dio rijeka, kazuje nam ovaj strastveni ribič iz Siska.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti