Naslovnica Sport Baseball Sisačke rode osvojile 5. mjesto

Sisačke rode osvojile 5. mjesto

Treća utakmica doigravanja za 5. mjesto bejzbol PH između BK Medvednice i BK Sisak Storksa igrana je proteklu srijedu u Zagrebu, no zbog mraka prekinuta je u 8. iningu pri rezultatu 10 : 10. U petak, 26. srpnja odigran je nastavak, 9. ining a konačni rezultat je 12 : 10 za Sisak Storkse.

Čudna utakmica koja je zahvaljujući lošijem startu vrlo loše izgledala za Sisak. U 1. iningu Medvednica je povela sa 8 : 2, a u 2.iningu, unatoč što su Storksi osvojili 3 boda, i Medvednica osvaja 2 te je rezultat 10 : 5 za domaćine. No Sisak se ne predaje te zahvaljujući odličnim bacanjima Đeferovića i dobroj igri u obrani Medvednica ne osvaja niti boda do kraja 8. ininga dok Siščani u svakom iningu osvoje po neki bod te dolaze do rezultata 10 : 10. Zbog mraka, jer se utakmica odužila, sudac prekida utakmicu a pošto je rezultat neriješen treba se odigrati 9. ining. Taj zadnji ining igrao se u petak i Storksi odlično odigravaju napad te osvajaju 2 boda, a Đeferović odličnim bacanjima nije dao šansu igračima Medvednice niti da dođu do prve baze. Konačni rezultat je 12 : 10 za Sisak Storkse koji ovom pobjedom osvajaju 5. mjesto na tablici 1. lige ili neslužbeno 1. mjesto “B” lige.

Za Sisak su igrali: Đeferović, Salešević, Vanić, Stanišić, Mahač, Roksa, Matić, Brkašić, Kastmiler, Kralj, Krizmanić i Rujevčić.

Suci: Halužan ( Ka ) i Marušić ( Zg ).

U doigravanju za 3. mjesto BK Zagreb je u 3 utakmice sa tri pobjede bio bolje od BK Vindije a za 1. mjesto BK Nada i BK Olimpija igraju 7. utakmicu u utorak 30.07. a trenutni rezultat je 3 : 3.

Konačni poredak ekipa u prvenstvu 2012/2013. godine:

1. Olimpija 83 Karlovac

2. Nada SSM Split

3. Zagreb

4. Vindija Varaždin

5. Sisak

6. Medvednica Zagreb

7. Donat Zadar

8. Novi Zagreb 

Komentirajte