1 C
Sisak
Petak, 19 travnja, 2024

HDZ o autocesti i sporazumu HSP-a i SDP-a

Datum:

Marketing

Županijski HDZ reagirao je u utorak na viejst o još jednom stopiranju gradnje autoceste Sisak – Zagre, Naime, dovršit će se dionica do Lekenika, dok će ona od Lekenika do Mošćenice čekati “neka bolja vremena”.

“Gradnja te autoceste bila je jedna od smjernica SDP-ove kampanje na ovim lokalnim izborima, a iako je to državni projekt, županijska vlast može se izboriti da se on realizira. Pored toga, u Saboru sjedi devet zastupnika SDP-ove koalicije iz ove izborne jedinice” , rekao je Ivo Žinić, potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

“Mi smo izgradili 20 kilometara autoceste i utrošili više od dvije milijarde kuna. Kako autocesta Sisak – Zagreb znači i otvaranje novih radnih mjesta, od projekta se ne smije odustati. Predlažemo da se napravi šest kilometara u prvoj fazi, što ne bi koštalo više od 200 milijuna kuna, i to je izvedivo. Ako ne mogu napraviti dionicu u punome profilu, neka naprave jedan kolnik, pa za koju godinu, kada budu u mogućnosti, i ostatak” , poručio je Željko Krapljan.

HDZ je danas komentirao i sporazum između HSP-a i SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel.

“Građani koji su na izborima dali svoj glas različitim političkim opcijama izigrani su, a demokracija pretvorena u farsu. Zbog podjele povlastica i položaja sada im se prodaju priče o nekakvom “programskom suglasju”, dok je očito riječ o koaliciji”, kazao je Žinić dok je krapljan najavio i unutarstranačke ibzore za najesen. Rekao je da će HDZ tada izabrati novog kandidata za gradonačelnika Siska, koji će biti spreman za prijevremene lokalne izbore.

Možda vas zanima...

Rekonstruirat će se Ulica Marijana Celjaka u Sisku

Rekonstruirat će se Ulica Marijana Celjaka u Sisku, najavio...

Od listopada se uspješno provodi program „Caritas za djecu i obitelj“

Caritas Sisačke biskupije od listopada 2023. godine uspješno provodi...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 61, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...