Naslovnica Vijesti SMŽ U “Noći bez alkohola” uhvaćeno 14 pijanih vozača

U “Noći bez alkohola” uhvaćeno 14 pijanih vozača

Sa subote na nedjelju, 8./9. lipnja, od kasnih popodnevnih do jutarnjih sati, na području Siska, Kutina, Novske, Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Gvozda provedena je akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu. Akcija je provedena u koordinaciji s Policijskom upravom zagrebačkom.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 205 vozača i vozila u prometu te utvrdili 44 prometna prekršaja, od kojih se 14 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.

Od vozača pod utjecajem alkohola, njih 11 je upravljalo osobnim automobilima, dok je po jedan vozač upravljao mopedom, motociklom i traktorom.

Kod deset vozača je utvrđena alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 promila, dok je kod po jednog vozača utvrđena alkoholiziranost bila manja od 0,5 promila, zatim od 1,5 do 2 promila, veća od dva promila, a jedan je vozač odbio ponuđeni alkotest.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih petero, bilo su vozači u dobnoj skupini od 25 do 30 godina, troje ih je bilo starije od 50 godina, dok su po dva vozača bila u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, zatim od 31 do 40 godina te od 41 do 50 godina.

Najveća koncentracija alkohola od 3,27 promila utvrđena je kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila zatečenog u subotu, 8. lipnja, oko 21.50 sati u Ulici sv. Mihaela u Vidrenjaku, općina Velika Ludina.

Tijekom provođenja akcije na mjestu utvrđivanja prekršaja je oduzeto deset vozačkih dozvola.

Komentirajte