17 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

U “Noći bez alkohola” 11 pijanih vozača

Datum:

Marketing

Sa subote na nedjelju, 25./26. svibnja, od kasnih popodnevnih do jutarnjih sati, na području Siska, Kutine, Novske i Petrinje provedena je akcija „Noć bez alkohola“. Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 164 vozača i vozila u prometu te utvrdili 31 prometni prekršaj, od kojih se 11 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.

Od vozača pod utjecajem alkohola, njih devet je upravljalo osobnim automobilima, dok je po jedan vozač upravljao biciklom i traktorom.

Kod sedam vozača je utvrđena alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 promila, kod dva vozača alkoholiziranost je bila manja od 0,5 promila, dok je kod po jednog vozača utvrđena alkoholiziranost bila od 1,5 do 2 promila te veća od dva promila.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih po troje, bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, zatim od 25 do 30 godina te stariji od 50 godina, dok su dva vozača bila u dobnoj skupini od 31 do 40 godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,10 promila utvrđena je kod 25-godišnjeg vozača osobnog automobila zatečenog u nedjelju, 26. svibnja, oko 1.45 sati u Strossmayerovoj ulici u Sisku.

Tijekom provođenja akcije na mjestu utvrđivanja prekršaja je oduzeto devet vozačkih dozvola.

Možda vas zanima...

Na mjestu bivše vojarne u Žažini za tri godine bit će zatvor

Župan Ivan Celjak je sa suradnicima u prostoru Općine...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...