9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Policija podnijela kaznenu prijavu protiv ravnatelja sisačke bolnice

Datum:

Marketing

Policija je kazneno prijavila ravnatelja sisačke Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić dr. Damira Pahića zbog kaznenog djela zlouporabe obavljanja dužnosti državne vlasti. Dr. Pahića tereti se da je godinama, kao ravnatelj bolnice, koristio svoj položaj i ovlasti te pogodovao informatičkoj tvrtki “DM-soft”, čiji je osnivač i direktor njegov sin Alen.

Policija ravnatelja sisačke bolnice sumnjiči da je izravnim ugovaranjem usluga s tvrtkom svoga sina, bez prethodne provedbe postupka javne nabave, sklopio godišnje ugovore od siječnja 2006. do siječnja 2011. godine. Također je proveo pregovarački postupak javne nabave bez prethodne objave od 1.srpnja do 31.prosinca 2011. godine i zaključio ugovor s istom tvrtkom 4. srpnja 2011. godine. Tim svojim postupcima je, smatra policija, tvrtki DM-soft pogodovano, odnosno stavljena je u povoljniji položaj u odnosu na ostale potencijalne dobavljače usluga. Na taj način je ravnatelj Damir Pahić tvrtki pribavio imovinsku korist od 678.493 kune.

Dr. Damir Pahić nije htio komentirati ovu kaznenu prijavu.

– Nisam dobio nikakvu službenu obavijest o tome, pa nemam komentara, u SMS poruci javio nam se jučer ravnatelj sisačke bolnice.

O ovom slučaju pisalo se u ljeto 2011. godine, kada je dr. Pahić i anonimno prijavljen DORH-u zbog poslova koje je tvrtka DM- soft imala s bolnicom.

Tada se pisalo kako ta tvrtka ima ugovore od oko 150.000 kuna godišnje s bolnicom i kako natječaj za održavanje bolničkog softvera nije bio proveden. Tada za dr. Pahića tu ništa o nije bilo sporno.

– Ne vidim što je u tome čudno, pa tvrtka softvere u bolnici održava još od 1996. godine, a natječaji su uredno provedeni onda kada su i trebali biti – rekao je u srpnju 2011. godine ravnatelj sisačke bolnice dr. Damir Pahić.

Nepravilnost oko nepostojanja natječaja o održavanju bolničkog softvera te 2011. godine je potvrdio i HZZO. Inače, tvrtka DM-soft imala je od 2007. do 2011. godine ukupni promet od 735.985 kuna. No, zanimljiv je podatak da je od tog iznosa ukupna dobit u tom razdoblju 443.000 kuna što samo govori o isplativosti posla s bolnicom. Inače, u toj tvrtki je i sam dr. Pahić bio direktor do 2005. godine, za vrijeme dok nije postao ravnatelj bolnice..

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...

Uskrsna čestitka biskupa Vlade Košića

Vlado Košić, biskup sisački  Uskrsna čestitka Sisak, 25. ožujka 2024. Dragi vjernici, Želeći...