8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

HSS-ovci s hrvatskim braniteljima u Stankovcu

Datum:

Marketing

Predsjednica HSS-a Sisačko-moslavačke županije Marijana Petir, predsjednik HSS-a Grada Gline Stjepan Tonković  i predsjednik mladih HSS-a Grada Gline Dražen Pejaković, na poziv Udruge branitelja “Kupa” Stankovac-Gračenica, prisustvovali su u Stankovcu svečanom otvorenju spomen obilježja ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilma iz 1945. i  1991. godine.

Marijana Petir je rekla da je došla odati počast nevinim žrtvama ali i podržati one koji danas žive u Stankovcu. Istaknula je da su u Stankovcu ubijani civili samo zato što su Hrvati jer „gluhonjemi i nepokretni starci koje je srpski agresor mućki ubio 1991. godine nisu predstavljali opasnost za nikoga, oni su kao Hrvati  jednostavno ostali živjeti na svome“.

Petir je istaknula da je ponosna jer je u vrijeme svog saborskog mandata ostvarila sjajnu suradnju sa Udrugom i zadrugom hrvatskih branitelja iz Stankovca kojima je pomogla osigurati financijska sredstva za obnovu doma i vodenice no s druge strane, rekla je da je žalosna jer vlast u Sisačko-moslavačkoj županiji nije povukla sredstva koja je osigurala u Ministarstvu prometa za obnovu županijske ceste u Stankovcu. „Ovdje se je branila Hrvatska i zato me smeta kada vlast u Sisačko-moslavačkoj županiji ne prepoznaje ovaj kraj kao prioritet. Županijska vlast  je trebala u Ministarstvo prometa uputiti samo jedan dopis  kako bi povukla osigurana sredstva za obnoveu ceste u Stankovcu, no županica je smatrala da  to nije prioritet već neke sasvim druge ceste“, rekla je Petir.

Možda vas zanima...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...

Most: “NE Vujnovcu i njegovoj spalionici otpada u Kutini”

Zastupnik Mosta Zvonimir Troskot te vijećnice Mosta Ljiljana Lampert...