1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Premijer Milanović o sisačkoj Željezari

- Marketing-spot_imgspot_img

Aktualni sat sjedncie Hrvatskog Sabora iskoristi je HDZ-ov saborski zatsupnik Ivan Šantek, koji je Vladi uputuio pitanje vezano uz Željezaru Sisak.

“Što je s poseban timom koji bi vodio brigu o željezari Sisak? Unatoč ukidanju nameta u Sisačkoj željezari, pogone novi vlasnik seli u Meksiko. I neće sve radnike zaposliti. Radit će cijevi u Meksiku, ali ne u Sisku, Siščani se boje da je ovo kraj hrvatske crne metalurgije i Sisačke željezare. Što je prvi potpredsjednik Čačić učinio po tom pitanju, a što će Vlada još učiniti?”, upitao je Ivan Šantek.

Premijer Milanović odgovario mu je sljedeće.

” To pitanje ste mogli postaviti Čačiću… Ali dobro… Kad netko kupi postrojenje onda će valjda raditi, a kako će raditi, mi to ne možemo uvjetovati. Kada sam mogao nešto učiniti – učinio sam to da se ukine namet u siječnju ove godine, a prije to nisam mogao. U roku od nekoliko tjedana Vijeće je donijelo takvu odluku – nažalost prekasno. Ne znam zašto to ranije nije učinjeno, ali predsjednik Europske komisije nije imao pojma za to kad sam razgovarao s njim, nisu to nikad čuli, nisu znali za taj problem. Da je bar netko s njime ranije razgovarao. To se neće zatvoriti, raditi će, ali toliki veliki broj radnika kao prije ne može biti zaposlen… Ne mogu rješavati probleme koji su nepopravljivi i nametnuti. Morate imati granice kod pitanja, znate što smo mi radili, a što je bilo prije. Nema čuda, ljudima u Sisku je teško, dali su nam poršku na izborima, ali od nas ne očekuju čuda nego rad.” – rekao je Zoran Milanović.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti