Naslovnica Vijesti Hrvatska Hrvati lani u kladionicama ostavili 4,7 milijardi kuna!

Hrvati lani u kladionicama ostavili 4,7 milijardi kuna!

Hrvatski građani lani su u kladionice uplatili ukupno čak 4,69 milijardi kuna što je 1.093 kune po glavi stanovnika, podatak je koji Banka.hr doznaje od Ministarstva financija.

Još prije tri godine procjenjivalo se da se svakodnevno kladi oko 400.000 građana od čega ih je četvrtina ovisna o klađenju, no kako danas stvari stoje teško je i ugrubo procijeniti. Da je klađenje u Hrvatskoj i dalje u uzlaznom trendu potvrđuju i podaci o poslovanju najvećeg i najuspješnijeg lanca kladionica u zemlji, Super sport, s više od 900 zaposlenih. Super sport, inače u vlasništvu Danka Ćorića, lani je prema podacima Fine ostvario 392,4 milijuna kuna prihoda što je u odnosu na 2010. rast od nevjerojatnih 43,6 posto. U istom je razdoblju dobit Super sporta (prije poreza) povećana za 99 posto na čak 240,6 milijuna kuna.

Druga po veličini Prva sportska kladionica u 2011. je zabilježila rast prihoda veći od 10 posto na 140,2 milijuna kuna, a dobit im je iznosila 7,84 milijuna kuna.

U Hrvatskoj inače pravo priređivanja igara klađenja ima ukupno 9 društava, iako bi ih prema odluci Vlade moglo biti 20. Uz već spomenute Super sport i Prvu sportsku kladionicu, tu je i državna Hrvatska lutrija kojoj je sportsko klađenje samo jedna od desetak igara na sreću koje priređuje, a lani je od 444,57 milijuna kuna ukupnog prihoda 81,6 milijuna kuna prihodovala od klađenja, doznaje Banka.hr iz te tvrtke.

Komentirajte