15.3 C
Sisak
Srijeda, 20 listopada, 2021

Vrlo dobri plivački rezultati Rafajevih

- Marketing-spot_imgspot_img

Dana 30. 6. 2012. godine po izuzetno sparnom i vrućem danu održano je u Zadru 7. Prvenstvo RH u daljinskom plivanju na 5 km, a na kojem su se natjecala i dva plivača KDP „Triton“ Sisak i to Matija Luka Rafaj (rođ. 1997.) i Marko Rafaj (rođ. 1974.)

U konkurenciji od 49 plivača Matija Luka Rafaj u foto finishu osvojio je 5. mjesto, a što mu je bilo dovoljno za 2. mjesto u kategoriji i to iza Duje Marina (KDP Split) te ispred Ivana Šitića (KDP Split), dok je Marko Rafaj zauzeo 15. mjesto te 5. u svojoj dobnoj kategoriji.

O kakvoj se utrci radi dovoljno govori činjenica da je Matija Luka Rafaj došao samo minutu iza naše najbolje daljinske plivačice i sudionic skore Olimpijade u Londonu Karle Šitić, a ispred bivše olimpijke Anje Trišić.

Nakon izlaska iz mora vidno umoran, ali i veseo Matija se zahvalio svojim trenerima Milošu Bosančiću i Gregoru Habjaniču, jer se za ovu trku pripremao preko godinu dana, ali isto tako zahvalio se i nekim „plivačkim stručnjacima“ koji su rekli da od njega nikada neće biti plivač, čime im je pokazao da je on plivač na kojeg se treba ozbiljno računati.

Rezultatom od 1 sata 2 minute i 53 sekunde, koliko je Matiji Luki Rafaj trebalo da prepliva 5 km, za vjerovati je da se u daljinskom plivanju rađa jedna nova plivačka nada u hrvatskom plivanju koja je sposobna postići velike rezultate u budućnosti.

Ovaj rezultat je samo nastavak ozbiljnog rada u PK Triton i KDP Triton koji se u samo godinu dana uspio profilirati kao klub koji osvaja medalje na najvišim plivačkim natjecanjima kako u bazenskom plivanju tako i u daljinskom plivanju uz sustavan rad sada bismo mogli reći i jednog od najboljih trenerskih tandema u hrvatskom plivanju, a pri tome se ne smije zanemariti i činjenica da od Grada Sisaka nisu dobili za sada niti jednu kunu pomoći.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti