17 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Sve ćešće krađe na sisačkom groblju

Datum:

Marketing

Posljednjih mjeseci učestale su krađe brončanih vaza, ručki i drugih ornamenata sa grobnica na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac. Lopovi su poharali nekoliko kompletnih polja starijeg dijela groblja, bliže crkvi Svete Marije, no zabrinjavajuće je da nema naznaka da se nešto čini kako bi se krađe spriječile.

Naime, Gradska groblja Viktorovac trvde kako nema njihove odgovornosti oko spriječavanja krađa, a dotle vlasnici grobnica i dalje trpe štete jer kradljivci neometano kradu po groblju.

Zadnji slučaj prijavila nam je čitateljica koja je tijekom vikenda otkrila da su im ukradene s grobnice, u glavnoj aleji, dvije brončane vaze, zajedno sa kamenim postoljem, a koje su za Uskrs još uvijek bile na grobu i stare su više od 45 godina. Lopovi su na njihovo mjesto stavili plastične vaze i vratili suho cvijeće u njih, kako bi krađa bila manje uočljiva, što dokazuje dobar predumišljaj.

Krađu su prijavili i u dežurni ured na gradskom groblju, od kojih su dobili informaciju da prijavu podnesemo u policiju.

Možda vas zanima...

Uređenje nove sisačke knjižnice gotovo na jesen!?

Iz Grada Siska poručili su kako će već ove...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...