Naslovnica Vijesti SMŽ Promoviran HACCP vodič

Promoviran HACCP vodič

HGK Županijska komora Sisak i Centar za kvalitetu HGK organizirali su edukativnu radionicu „Vodič dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP vodič – praktična provedba HACCP sustava za trgovinu“. Radionici je prisustvovalo 60-ak predstavnika trgovine, Ureda za gospodarstvo, dječjih vrtića te sanitarnih inspektora s područja Sisačko-moslavačke županije.

HACCP vodič predstavila je mr.sc. Nevenka Gašparac, pomoćnica direktora Centra za kvalitetu HGK.
Vodič je izrađen u suradnji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore, a pozitivno je ocijenjen od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH te se smatra nacionalnim vodičem primjenjivim u sektoru trgovine.

Vodič obuhvaća sve faze procesa u sektoru trgovanja hranom od nabave do usluživanja potrošača, uključujući i kontrolu dobavljača. Primjenjuje se na sektor trgovine hranom, a obuhvaća rukovanje hranom i / ili obradu, pripremu i skladištenjehrane na mjestu prodaje ili isporuke krajnjem potrošaču, uključuje distribucijske terminale, prodavaonice, distributivne centre u supermarketima i veleprodajna mjesta
te distribuciju hrane namijenjene prodaji drugoj tvrtki koja posluje s hranom. Vodič je dostupan na internetskoj stranici HGK, pod rubrikom HACCP-trgovina. U tiskanom je izdanju podijeljen sudionicima edukacije kao i potvrde o sudjelovanju na edukaciji.

Komentirajte