Naslovnica Sport Nogomet Starta 6. sezona sisačke Rekreacijske lige malog nogometa

Starta 6. sezona sisačke Rekreacijske lige malog nogometa

Ove godine za sudjelovanje u ligi pod okriljem ŠRC-a Sisak prijavilo se 16 ekipa, te će se liga igrati jednokružnim bod sistemom. Prve utakmice na rasporedu su u utorak, 24. travnja, na igralištu RC Zibel (klizalište).

Tri najbolje plasirane ekipe bit će nagrađene peharima te najbolja ekipa i odlaskom na Festival sportske rekreacije Hrvatske u Rovinj. Drugoplasirana momčad osvojit će komplet sportskih dresova, a trećeplasirani sastav nogometnu loptu i tri termina korištenja malonogometnog terena RC Zibel.

Velika novost je da je Rekreacijska liga ŠRC-a postala član Assocation minifootball Croatia (mininogomet Hrvatska), krovne organizacije minimogometa u Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu. Također, ove godine je osnovana i Europska mininogometna federacija, kojoj je Hrvatska član. Tako se i sisačka Rekreacijaska liga našla u sustavu mininogometnog prvenstava Hrvatske, natjecanja koje okuplja pobjednike mininogometnih prvenstava Đakova, Rijeke, Samobora, Zagorja, Karlovca i Siska.

Na tom prvenstvu će nastupiti samo pobjedničke ekipe iz spomenuti gradskih natjecanja, a pobjednik će ponijeti titulu Prvaka Hrvatske.

Planirano je da svake godine završnica prvenstva bude u drugom gradu, a u dugoročnom planu je i da se pokrene liga prvaka za ekipe iz svih zemalja članica. U toj champions ligi bi nastupali svi prvaci nacionalnih natjecanja.

Valja spomenuti i to kako se u rujnu ove godine u glavnom gradu Moldavije održava Europsko mininogometno prvenstvo (miniEuro), a na kojem će nastupiti i Hrvatska. Reprezentaciju Hrvatske činit će ponajbolji igrači sa svih prvenstava u sklopu Mininogometnog Prvenstva Hrvatske te tako i sudionici sisačke Rekreativne lige malog nogometa kandidiraju za najbolji nacionalni mininogometni sastav.

Na koncu objavljujemo popis ekipa koje sudjeluju u 6. sezoni sisačke Rekreativne lige malog nogometa:

1. SUNPROTECT
2. STARI MLIN – FOLIJE DOMEL
3. ŠPORTSKA UDRUGA TOMČEV PUT I PRIJATELJI
4. AUTOKUĆA CINDRIĆ
5. GOS
6. EUROART
7. QUIRINUS
8. CB ACADEMIA
9. CITY KEBAP
10. BLUEBERRY BAR
11. TISKARA CICERO
12. INA – REKREACIJA
13. CB TALE
14. CB HAUSTOR
15. BEZIMENI DEČKI
16. ZIBEL

Komentirajte