Naslovnica Izdvojeno Odgođeno ročište Pintarić vs. Crtalić

Odgođeno ročište Pintarić vs. Crtalić

Na Općinskom sudu u Sisku  u utorak je trebalo početi suđenje akademskom slikaru Marijanu Crtaliću, protiv kojeg je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić podno privatnu tužbu zbog kaznenog djela klevete. No, zbog nedolaska na sud tužitelja Dinka Pintarića i nejgova odvjetnika sutkinja Vera Bubaš odgodila je suđenej za 22. svibanj.

Crtalić i  njegova odvjetnica protivili su se odgodi, smatrajući da nepristupanje sudu znači i povlačenje tužbe, no to nije uvaženo.

Dinko Pintarić je tužio Crtaližća smatrajući kako je on u dva navrata iznio neistinite tvrdnje koje mogu škoditi ugledu i časti gradonačelnika Pintarića. Tako je u veljači prošle godine na svom facebook profilu napisao “Što se tiče Galerije Striegl, Pintarić ju je prodao austrijskoj banci za 10 milijuna kuna i ta lova namijenjena za preuređenje drugog prostora u galeriju, ta lova je nestala”, a par mjeseci kasnije je na Hrvatskom radiju rekao  da je “ta lova bila namijenjena za obnovu jedne stare zgrade povijesne u Sisku, da se zgrada adaptira u Galeriju Strieg. Lova nestala”.

Izjave je Crtalić dao u vrijeme bune sisačkih umejntika zbog donacija Grada sisačkom slikaru Damiru Šimiću, a kritizirali su činjenicu o prodaji bivšeg prostora Gradske galerije Striegl u Radićevoj ulici Erste banci za 1,1 milijun eura. Taj je novac gradska uprava potrošila za druge svrhe, iako je namijenjen bio za uređenje novog prostora gradske galerije.

Komentirajte