-4.1 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022

Direktor RK Siscie Baltić: Tko je Kristina Ikić Baniček?

- Marketing-spot_imgspot_img

Na otvoreno pismo ministru Željku Jovanoviću kojeg je uputila predsjednica sisačkog SDP-a i gradska vijećnica Kristina Ikić Baniček i zatražila od buduće sportske inspekcije da zaviri u Sisak, umjesto ministra reagirao je danas Tihomir Baltić, direktor Rukometnog kluba Siscia. Pismo donosimo u cijelosti:

“Tko je Kristina Ikić-Baniček?! Čemu otvorena pisma o sportu i rukometu?!

Ne znamo čime je Kristina Ikić-Baniček zadužila javnost konstantnim uzurpiranjem medijskog prostora? Kolike i koje su to njezine kompetencije konstantnog i neargumentiranog prozivanja i prikazivanja sporta i rukometa, kao vječne inspiracije, u lošem svjetlu? Kada otvoreno pismo o stanju u sportu, posebno o rukometu, ministru sporta piše osoba koja u sportu ne sudjeluje čak ni kao gledatelj, to govori o zlim namjerama.

Rukomet je kao sport u gradu Sisku bio ugašen(!) gotovo čitavih 10 godina, kada se nitko nije niti osvrnuo na njegovo nepostojanje. Trenutno, u svojem pogonu osim seniorske ekipe, u okviru omladinskog pogona okupljamo oko 160 djece u svim mlađim dobnim kategorijama natjecanja u okviru HRS-a. Možda je bolje, po vašem sudu, da se sport i rukomet u Gradu opet ugase, pa da djeca budu prepuštena ulici…

Vjerujem da niste nikada pročitali nikakvu stručnu literaturu o sportu, pa Vam nije poznata niti Magglingenska deklaracija o sportu, u okviru koje “sport može pomoći u svladavanju rasnih, religijskih, spolnih, invalidskih i socijalnih zapreka”, čega se Vi u svojim konstantnim javnim objedama na račun gradskog sporta, Kluba i mene osobno ne držite. Ako se trebam sramiti što sam Tihomir Baltić, onda se sramim! Ili se možda trebam sramiti što sam nastupao i osvajao medalje za reprezentaciju Hrvatske?! Onda se i toga sramim! Ili se trebam sramiti što je RK “Siscia” konstantno u samom vrhu najbolje hrvatske rukometne lige?! Odgovor pretpostavite.

Možda su ova vaša opetovanja i prozivanja na osobnoj razini, ali stvarno ne vidim potrebu dokazivanja i osobne promocije na ovoj vašoj patetičnoj razini, jer ste očito osoba koja ne zna cijeniti nečiji uspjeh i vrijednost.
Uzet ćemo vam kao olakotnu okolnost i to što se vjerojatno niste, niti se bavite ikakvom sportskom aktivnošću, pa da na osnovu toga imate pravo javno raspravljati i vrednovati trud sportaša i njihovih trenera. U sportu se vrlo često koristi krilatica: “Tamo gdje prestaje težak fizički i psihički rad, počinje sportski trening.” Ukoliko smatrate drugačije, predlažemo vam da u svoj svakodneni život uključite i sportsku aktivnost, makar i na rekreacijskom nivou, ne samo zbog fizičkog izgleda, već i zbog mentalnog zdravlja!

Nakon svih sportskih postignuća sisački rukometaši ne zaslužuju prozivke i javna vrijeđanja osobe koja negiranjem svega dobroga u ovom Gradu pokušava postići jeftine političke bodove.

U svrhu razbijanja predrasuda kojima ste okupirani, pozivamo Vas na utakmice RK “Siscia”, kojima je prisutvovao i prozvani ministar Jovanović, kako bi svojom pojavom pomogli i posvjedočili uspjehu našeg i vašeg kluba. Ulaz je besplatan! Srdačan pozdrav u ime RK “Siscia”” – stoji u pismu kojeg je potpisao Tihomir Baltić, direktor.

Podsjetimo Kristina Ikić Baniček je u pismu ministru navela kako iza sporta u Sisk ” stoji jedna uska grupa ljudi, koja je preko trgovačkih ugovora u politici, stavila ‘šapu’ na opći interes u sportu grada”, dok je uz Segestua kao neuralgičnu točku spomenula i Rukometni klub Siscia “za kojeg se gotovo u svakom rebalansu proračuna osiguravaju dodatna sredstva, a da nitko ne vidi kamo ona idu, osim što se zna da su na grbači kluba i neki „zetovi“ gradskih vijećnika koji su mijenjali strane u Gradskom vijeću.”.

Obzirom je direktor RK Siscie Tihomir Baltić zet gradskog vijećnika HSLS-a Kreše Bočine, očito se u tom pismu prepoznao i odlučio žestoko odgovoriti Kristini Ikić Baniček.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

7 KOMENTARI