9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

U Herbos se na posao vraća 87 radnika

Datum:

Marketing

Od ovoga ponedjeljka u Herbosu se nastavlja proizvodnja materijala za zaštitu bilja i materijala za graditeljstvo. Nakon što je 21. siječnja svih 156 zaposlenih upućeno na zavod za zapošljavanje, njih će 87 biti će vraćeno na posao, a ostali ostaju na birou, osim nekolicine radnika koji imaju uvjete za mirovinu.

Ponovno zaposleni radnici primat će minimalnu plaću, a ugovore će potpisati na rok od mjesec dana, te ga prema potrebi produživati. Popis radnika koji su pozvani na posao sastavio je direktor Damir Bajt, prema potrebama proizvodnje, no dio zaposlenika smatra da prilikom sastavljanja tog popisa nisu poštovani stručni i socijalni kriteriji. Naime na posao su vraćeni svi rukovodioci i sindikalci, a nekoliko socijalno najugroženijih ostaje na Zavodu za zapošljavanje.

U Sindikatu kažu kako oni nisu imali utjecaja na sastavljanje liste randika koji se vraćaju na posao, te da će nastojati da se na posao vrati barem još desetak  socijalno najugroženijih radnika.

O daljnjoj sudbini Herbosa više će se znati 15. veljače, kada će se na izvještajnom ročištu na Trgovačkom sudu u Sisku sastati članovi Vjerovničkog vijeća, gdje će se izjasniti o svojim potraživanjima, a Vlada, koja predstavlja državu – najvećeg vjerovnika – obećala je kako se Herbos neće likvidirati, već će se nastaviti proizvodnja.

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

Tika u suradnji sa sisačkim Merhametom darivala ramazanske pakete

Turska agencija za suradnju i koordinaciju – TIKA donirala...

Sisak uskoro dobiva novu infrastrukturu za poduzetnike – Sisak Hub

Sisak će na jesen dobiti Sisak HUB, suvremeni poduzetnički...

Uskrsna čestitka biskupa Vlade Košića

Vlado Košić, biskup sisački  Uskrsna čestitka Sisak, 25. ožujka 2024. Dragi vjernici, Želeći...