6.7 C
Sisak
Subota, 16 listopada, 2021

Tijekom vikenda, diljem županije vatrogasci imali pune ruke posla

- Marketing-spot_imgspot_img

Nekoliko požara zabilježeno je proteklog vikenda na području naše županije.

Tako je u subotu od 18 do 19 sati  i  30minuta,  za vrijeme odsutnosti ukućana, izbio je požar u obiteljskoj kući u Mljetskoj ulici u Sisku. Požar su u 21.20 sati ugasili vatrogasci sisačke vatrogasne postrojbe, a očevidom je utvrđeno da je uzrok požara kvar na televizoru u dječjoj sobi, odnosno iskrenje s instalacija, kojom je prilikom vatra zahvatila namještaj i odjeću, a potom se proširila i na kuhinju.

Obje su prostorije u potpunosti izgorjele, dok su ostale prostorije zadimljene te je po izjavi vlasnice kuće nastala materijalna šteta od oko 100 tisuća kuna.

Također u subotu, nešto prije 18 sati izbio je požar i na gospodarskom objektu u Velikom Gradcu nedaleko Gline.  Njega su pola sata poslije ponoći ugasili vatrogasci DVD-a Mali Gradac, a očevidom je utvrđeno da je uzrok požara samozapaljenje oko 800 bala sijena starih oko tri godine, a koje su se nalazile u potkrovlju zidane štale dimenzija 14 x 5,5 metara. U požaru je izgorio krov i bale sijena, a oštećeni vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na oko 20 tisuća kuna.

Tijekom vikenda zbog spaljivanja suhe trave i korova izbio je požar u mjestu Mračaj, općina Majur, u kojem je nagorio vanjski drveni rog krovišta napuštene i devastirane kuće, a na četiri mjesta na dionici željezničke pruge od Kutine do Volodera, zbog iskrenja pri prolasku vlaka, zapalila se suha trava te je nekoliko pragova nagorjelo. Zabilježeno je i pet požara i to dva na području Sunje te po jedan na području Lipovljana, Jasenovca i Hrvatske Dubice, ali u njima nije nastala materijalna šteta.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti