1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Više od milijun kuna Udrugama

- Marketing-spot_imgspot_img

Utvrđeni su iznosi financijskih potpora za projekte i programe iz područja zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, za koje su sredstva osigurana županijskim proračunom.

Tako će među Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i II. svjetskog rata najviše novca i to 165 000 kuna dobiti županijska Zajednica Udruga hrvatskih vojnih  invalida Domovinskog rata. Među srodnim Udrugama najmanje novca dobit će Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 90-92 Graboštani. Njihove aktivnosti županija će potpomoći s 3000 kuna, a isti iznos dobit će i petrinjska Udruga antifašističkih boraca i antifašista.

Među civilnim udrugama iz područja socijalne skrbi najviše novca izdvojeno je za Centar za žene ADELA iz Siska – 64 000 kuna, dok će za projekte iz područja Zdravstvene zaštite ove godine najveći iznos dobiti Udruga osoba s invaliditetom SMŽ čiji će projekt Mala kuća  županija podržati s 50 000 kuna. Zajednici Udruga umirovljenika županije ove godine iz proračuna ide 40 000, a četiri projekta izvaninstitucijske skrbi za starije i nemoćne osobe dobit će 20 000 kuna.

Treba kazati i kako će sveukupno biti podržan rad čak 54 Udruge s područja županije, a ukupno će biti dodijeljeno 1 250 000 kuna.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti