Naslovnica Vijesti Hrvatska Važno je čitati djeci

Važno je čitati djeci

Hrvatsko čitateljsko društvo nastavlja s projektom “Informativno-edukativni paket za novorođenčad i njihove roditelje”.Projekt ima više ciljeva, a jedan od njih je poticati i promovirati važnost čitanja djeci od prvih dana njihovog života. U tu svrhu osmišljen je paket s informativno-edukativnim materijalima koji se daruje roditeljima novorođene djece.

Takav paket sadrži informativni letak o potrebi čitanja djeci od njihove najranije dobi, kratki popis kvalitetnih slikovnica za djecu od 0 do 3 godine, objavljenih u Hrvatskoj u proteklih nekoliko godina, slikovnicu koju mogu „čitati“ i bebe, letak «Ne! Po guzi!», prigodnu čestitku i besplatnu jednogodišnju člansku iskaznicu za lokalnu gradsku knjižnicu i promotivni letak o udruzi HČD.

Projekt Informativno-edukativni paket za novorođenčad i njihove roditelje uspješno je proveden u nekoliko hrvatskih gradova u rujnu 2009.  te u veljači ove godine, a Hrvatsko čitateljsko društvo će od utorka 7. rujna ponovo dijeliti pakete informativno-edukativnog sadržaja roditeljima novorođenih beba u pet rodilišta: osječkom, karlovačkom, zadarskom, sisačkom i bjelovarskom. Materijali su pripremljeni u suradnji s udrugom RODA (Roditelji u akciji), lokalnim gradskim knjižnicama te Komisijom za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva. Projekt financira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Ciljevi projekta Informativno-edukativni paket za novorođenčad i njihove roditelje:

bolja informiranost roditelja o važnosti čitanja djeci i s djecom od rođenja, upoznavanje s uslugama gradske knjižnice, što raniji dolazak djece u gradsku knjižnicu i stjecanje navike samostalnog dolaska, korištenje (čitanje) kvalitetnih slikovnica, kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, razvoj odgovornog roditeljstva, poticanje socijalno prihvatljivog odgoja djece, senzibilizacija javnosti za potrebe djece, roditelja i budućih roditelja i podizanje svijesti o kompetentnom roditeljstvu, pravima djece i ljudskim pravima.

Komentirajte