Naslovnica Sport Ostali sportovi Počela sezona kraljice sportova

Počela sezona kraljice sportova

Članovi Jasenovačkog atletskog kluba započeli su natjecanje u Hrvatskoj atletskoj ligi sjever (HALS-u). Prvo kolo održano je u Varaždinu, a nastupilo je deset atletičara JAK-a.

Među uspješnijima bila je Silvija Alich koja je u konkurenciji limačica osvojila 6. mjesto na 60m, a Marina Tomić bila je 5. u skoku u dalj, dok je kod limača također peto mjesto u skoku u dalj osvojio Antonio Tutić. Valja istaknuti kako su svi postigli svoj novi osobni rekord.

Kod mlađih djevojčica u skoku u dalj Helena Raštegorac i Marijana Kaurin zauzele su 9. i 11. mjesto. Leo Radulović bio je 3. u disciplini 80 m s preponama, a Danijel Kušan 6. u bacanju kugle u konkurenciji mlađih dječaka. Luka Mačković je sa osobnim rekordom zauzeo 7. mjesto u bacanju diska kod starijih dječaka.

Najuspješnija je bila Valentina Jurić kod starijih djevojčica – osvojila je 3. mjesta u utrkama na 60 i 300 metara.

– Rezultatima smo vrlo zadovoljni, jer gotovo svi naši atletičari popravili su svoje najbolje rezultate. Nažalost, u momčadskom poretku nemamo zapaženijih plasmana jer zbog lošeg financijskog stanja na natjecanje smo mogli povesti samo deset atletičara. I u nastavku sezone glavni cilj bit će nam uspješan nastup pojedinaca. – saznali smo od trenera JAK-a Sanje Radić i Nevena Šepovića.

Komentirajte