Naslovnica Vijesti Hrvatska Svijet žena u crtežima Marine i Daniela Pavlića

Svijet žena u crtežima Marine i Daniela Pavlića

Dvadesetak crteža bit će izloženo u Modnom kutku u Karlovcu

angelModni kutak u Karlovcu (Preradovićeva 6), mjesto je gdje će sutra od 17 sati biti upriličeno otvorenje izložbe Svijet žena, autora Marine i Daniela Pavlić. Ovo je ujedno i prva zajednička izložba ovog bračnog para koja uključuje 20-tak crteža nastalih u protekla 2 mjeseca. Ženski akt česta je inspiracija slikarima, a ovog će puta posjetitelji izložbe vidjeti žene u kolorističnim motivima, sličnim onima  Gustava Klimta. U crtežima Marine i Daniela Pavlić žene su anđeli nadvijeni nad pojedinim hrvatskim gradovima  poput čuvara. Ova fantazija, nadrealnih motiva, njihova je zvijezda  vodilja kojoj će, nakon Karlovca, imati priliku svjedočiti i publika u Sisku, a potom i Hrvatskoj Kostajnici.
Doduše, Daniel Pavlić ovdašnjim je ljubiteljima likovne umjetnosti već poznat dancerobzirom da se imao prilike svojim likovnim i video instalacijama, urbanim art performansima, oslikavanjima grafita, omota albuma rock bendova, te izložbama slika i fotografija predstaviti  u Sisku, Hrv. Kostajnici, Petrinji, Karlovcu, ali i Rijeci, Amsterdamu, te Tameri u Portugalu. Ovaj modni dizajner sudjelovao je i na mnogim skupnim izložbama, te onim humanitarnog karaktera.
marinina figurica Marina Pavlić je završila fakultet psihologije na Moskovskom institutu humanih znanosti u Rusiji, no hobi joj je uvijek bio vezan uz ples, glumu i umjetnost. Tako je u kazališnoj grupi Siniy krab izrađivala kostimografiju, rekvizite i ilustracije, a izlagala je i keramičke figure u gradovima Orel i Nizhny Novgorod u Rusiji. Ovo je prvi put da se okušala u tehnici akvarela i tuša.

Komentirajte