9 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Otvorenje Fibule u Kazalištu 21 uz “Sretnu zemlju” Gorana Devića

Datum:

Marketing

Otvorenje 4. revije dokumentarnih filmova Fibula u Sisku biti će održana u četvrtak 12.studenoga s početkom u 18 sati u Kazalištu 21, A. Oktavijana 5, u Sisku.Ovogodišnja Revija dokumentarnog filma, okupit će ponajbolje autore kako iz Hrvatske, tako i iz naše regije. Reviju će otvoriti film “Sretna zemlja” sisačkog redatelja Gorana Devića. Nakon njegovog filma slijede filmovi “Dobrodošli u Igrane” Kristine Kumrić, “Skitnice i psi” sarajevskog redatelja Zlatka Lavanića, “Nevidljive galerije” Željka Kipke i film “Ispod površine” LJiljane Mandić.

Drugog dana, Fibulu će u 18 sati otvoriti film “Plati i ženi”, makedonca Anatasa Georgijeva, “Ptice” Petra Krelje, “Spuga” Susanne Čaić, “Zašto” Ljubice Janković Lazarić, te film sisčanina Marijana Crtalića “Industrijski raj”.

14. studenog revija se zatvara filmovima “Posao snova” Banjalučanke Danijele Majstorović, “Vikend” Erdenija Žalcanova iz Republike Burijatije, “P.M.” Irene Škorić, “Naše selo Previš, ostat će naše” Branka Ištvančića, te s dva kratka filma nastala iz filmskih radionica Gorana Devića i Branka Vilusa “Druga perspektiva” i “Mala sa šlagom”.

Revija dokumentarnog filma Fibula jedinstvena je revija filmova u Sisku, te kao takva ima veliki značaj za ljubitelje dokumentarnih filmova, ali i kulture grada Siska. Okuplja recentne autore, dobitnike velikog broja festivalskih nagrada u proteklog godini, ali i one autore koji će po prvi puta prikazati svoje filmove publici. Nakon projekcije filmova, publika će imati priliku razgovarati s autorima, tako da je ova revija i jedan veliki poticaj mladim autorima u stvaranju ove vrste filmova.

Dakle, Revija dokumentarnog filma traje od 12. do 14. studenoga 2009. godine u Sisku, u Kazalištu 21, s početkom u 18 sati. Ulaz je besplatan.

Možda vas zanima...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...

Otkazan koncert Nine Badrić u Sisku

Eventim je u četvrtak poslao informaciju svim kupcima ulaznica...