5.7 C
Sisak
Subota, 4 prosinca, 2021

Otvorenje Fibule u Kazalištu 21 uz “Sretnu zemlju” Gorana Devića

- Marketing-spot_imgspot_img

Otvorenje 4. revije dokumentarnih filmova Fibula u Sisku biti će održana u četvrtak 12.studenoga s početkom u 18 sati u Kazalištu 21, A. Oktavijana 5, u Sisku.Ovogodišnja Revija dokumentarnog filma, okupit će ponajbolje autore kako iz Hrvatske, tako i iz naše regije. Reviju će otvoriti film “Sretna zemlja” sisačkog redatelja Gorana Devića. Nakon njegovog filma slijede filmovi “Dobrodošli u Igrane” Kristine Kumrić, “Skitnice i psi” sarajevskog redatelja Zlatka Lavanića, “Nevidljive galerije” Željka Kipke i film “Ispod površine” LJiljane Mandić.

Drugog dana, Fibulu će u 18 sati otvoriti film “Plati i ženi”, makedonca Anatasa Georgijeva, “Ptice” Petra Krelje, “Spuga” Susanne Čaić, “Zašto” Ljubice Janković Lazarić, te film sisčanina Marijana Crtalića “Industrijski raj”.

14. studenog revija se zatvara filmovima “Posao snova” Banjalučanke Danijele Majstorović, “Vikend” Erdenija Žalcanova iz Republike Burijatije, “P.M.” Irene Škorić, “Naše selo Previš, ostat će naše” Branka Ištvančića, te s dva kratka filma nastala iz filmskih radionica Gorana Devića i Branka Vilusa “Druga perspektiva” i “Mala sa šlagom”.

Revija dokumentarnog filma Fibula jedinstvena je revija filmova u Sisku, te kao takva ima veliki značaj za ljubitelje dokumentarnih filmova, ali i kulture grada Siska. Okuplja recentne autore, dobitnike velikog broja festivalskih nagrada u proteklog godini, ali i one autore koji će po prvi puta prikazati svoje filmove publici. Nakon projekcije filmova, publika će imati priliku razgovarati s autorima, tako da je ova revija i jedan veliki poticaj mladim autorima u stvaranju ove vrste filmova.

Dakle, Revija dokumentarnog filma traje od 12. do 14. studenoga 2009. godine u Sisku, u Kazalištu 21, s početkom u 18 sati. Ulaz je besplatan.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti