6 C
Sisak
Četvrtak, 18 travnja, 2024

Predstave češkog kazališta Vojan u petak u Sisku

Datum:

Marketing

U sisačkom kazalištu 21, a u organizaciji Češke besede Sisak i uz potporu Doma kulture Kristalna kocka vedrine, u petak, 25. rujna 2009. godine, nastupit će Kazališna družina Vojan iz češkog gradića Libice nad Cidlinou, koji će za sisačku publiku na češkom jeziku odigrati dvije predstave. Predstava Měla babka čtyři jabka namijenjena je najmlađoj publici. Radi se o četiri priče koje pričaju o krafni, djedici i kožuhu, zloj kozi i velikoj repi. Autor je Vlastimil Peška, inače umjetnički voditelj i redatelj Lutkarskog kazališta iz Brna. Zbog izuzetne režije, scenografije, glazbe i glumaca, predstava Měla babka čtyři jabka proglašena je najboljom amaterskom predstavom za djecu u Češkoj Republici ove godine. Predstava će započeti u 12.00 sati.

Druga je predstava komedija francuskog režisera i glumca Francisa Joffo pod nazivom Prázdniny snů. To je klasična komedija situacije puna zapleta i nerazumijevanja, koji nastaju kad se jedan te isti prostor iznajmi različitim zakupcima, te kad se u partnerske odnose uvuče sumnja i s njom spojena ljubomora.  Predstava započinje u 20.00 sati.
Ulaz na obje predstave je slobodan. 

Divadelní spolek Vojan iz Libica nad Cidlinou spada u najstarije i najbolje amaterske kazalištne skupine u Češkoj. Vojan, po kojem kazališna družina nosi ime, bio je  jedan od najboljih čeških kazališnih glumaca u 19. stoljeću. Libice nad Cidlinou su mjestašce u srednjoj Češkoj, 50-tak kilometara istočno od Praga.

Kazališnoj družini Vojan ovo je već drugi nastup u Sisku. Naime, 2007. godine su u Kazalištu 21 odigrali Molierovog Škrca na češkom jeziku. Pored Siska, Kazališna družina Vojan ove će godine nastupit u još nekoliko gradova u Hrvatskoj, u kojima češki kazalištarci kao i u Sisku, imaju vjernu publiku.

Možda vas zanima...

U Sisku, kao i prije 4 godine, težak poraz SDP-a i Kristine Ikić Baniček

Gledajući rezultate izbora za Sabor, održane u nedjelju, 17....

Privremeni rezultati izbora u RH, 7. izbornoj i Sisku – HDZ 60, SDP 42 mandata

Prema privremenim rezultatima izbora HDZ je dobio najviše mandata,...

U tijeku su prijave za filmove 17. izdanja Smaragdnog eco film festivala

U tijeku su prijave za filmove 17. izdanja Smaragdnog...