9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Obljetnica pogibije policajaca i civila u Banskoj Strugi

Datum:

Marketing

spomenika strugaMnogobrojna izaslanstva položila su, u nedjelju u Strugi Banskoj, vijence i zapalila svijeće u sjećanje  na 10 poginulih hrvatskih policajaca i mnoštvo civila koji su na Svetu Anu 1991. godine stradali u napadu srpskih pobunjenika na Pounje.Obilježbu organizira Ministarstvo unutarnjih poslova čiji je izaslanik ministra Marijan Benko naglasio naglasio kako je policija dala veliki obol, ali i velike žrtve, prilikom samog organiziranja obrane Hrvatskeje.

„Ovo je dan kada obilježavamo pogibiju naših kolega koji su život dali da bi obranili ovo mjesto od agresije“, kazao je i dodao kako imena Mile Blažević Čađo, Mile Pušić, Davor Vukas, Branko Vuk,Ivica Perić, Žarko Gundić, Željko Filipović, Mladen Halapa,Zoran Šaronja i Goran Fadljević nikada ne smiju pasti u zaborav.

Delegaciju Sisačko-moslavačke županije predvodio je Željko Kardaš, predsjednik Županijske skupštine koji je pri tome bio obučen u vojnu uniformu unatoč političkoj funkciji koju je na obljetnici predstavljao. U njegovoj pratnji u nedjelju je bio i Ivica Pandža Orkan, također u vojnoj uniformi.

Možda vas zanima...

Teška prometna nesreća u Sisku, poginuo mlađi muškarac

Dana 28.03.2024. g. oko 06,50 sati u Sisku, Novoselska...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...