8.7 C
Sisak
Srijeda, 20 listopada, 2021

Uhvaćen švercer cigareta iz Gline

- Marketing-spot_imgspot_img

Policijski službenici Policijske postaje Glina dovršili su kriminalističku obradu nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom iz Gline zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljene trgovine.Zadnejg dana ožujka izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na adresi prebivališta Glinjanina, kojom je prilikom u kući, tj. prostorijama dnevne sobe i tavana pronađeno 1.265 kutija cigareta raznih marki.

Pronađene cigarete su mu oduzete te je osumnjičeni uhićen i nad njim je provedena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno da je od početka ove godine pa do 31. ožujka iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prokrijumčario veću količinu cigareta s nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske za izvoz i markicama Republike Bosne i Hercegovine, a iste je prodavao na adresi svog prebivališta.

Prilikom pretrage kod istoga su pronađena i oduzeta 4 komada streljiva vojnog podrijetla i dva vojna noža za automatsku pušku. Zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine protiv istoga je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava, dok je zbog prekršaja iz Zakona o posebnom porezu na duhanske proizvode Carinarnici Zagreb podnesena obavijest o počinjenom prekršaju. Također je protiv istoga nadležnom Prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti