6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Marina Lovrić opet na čelu velike Koalicije

- Marketing-spot_imgspot_img

“100 posto najbolji izbor” – moto je pod kojim će se SDP-ov kandidat za županicu Marina Lovrić natjecati na predstojećim lokalnim izborima, koji su zakazani za 17. svibnja.Potpisom na predizborni koalicijski sporazum potporu su u ponedjeljak Marini Lovrić dali predstavnici županijskih ogranaka sedam stranaka. Uz SDP članovi su ove koalicije, najveće na području županije, HNS, DC, SDA, SDSS, SPH i DSU. Koalicija je za dožupane kandidirala i HNS-ovku iz Petrinje Miru Harcet, te mladog direktora Turističkog ureda Grada Kutine Andriju Rudića, inače nestranačku osobu.

“Pri dolasku na vlast, prije četiri godine, zatekli smo gospodarski potpuno slomljenu županiju s velikim problemima. Mogu reći da smo ono što smo tada obećali i ispunili, elektrificirali županiju i napravili znatan pomak u poljoprivredi te obrtu, malom i srednjem poduzetništvu. Smanjili smo nezaposlenost, povećali bruto društveni proizvod i sve ćemo to nastaviti razvijati u naredne četiri godine.” – rekla je Marina Lovrić.  Od konkrentih projekata u narednom mandatu Lovrić je obećala novo rodilište u Kutini, sportsku dvoranu u Petrinji te još neke investicije.

Potpisivanju sporazuma nazočili su i predjsednici stranaka, članova koalicije: Zoran Milanović (SDP), Radimir Čačić (HNS), Vesna Škare Ožbolt (DC), Milorad Pupovac (SDSS), Šemso Tanković (SDAH), Milivoj Tičarić (DSU) i Milovan Bojčetić (SPH).

I dok je Radimir Čačić najavio pobjedu lijevog centra u mnogim sredinama gdje je to samo prije koju godinu bilo nemoguće očekivati, te zadržavanje vlasti u svim važnijim gradovima i županijama, uključujući i Sisačko-moslavačku, predsjednik SDP-a Zoran Milanović govorio je o važnosti ove koalicije.  “Riječ je o sedam svjetonazora, i sedam jamstava da će se raditi na pošteni način. Prije četiri godine su govorili da je Marinina pobjeda nemoguća, no sada je sigurna uz pomoć koalicije koja daje važnost zajedničkom životu Srba, Hrvata i Bošnjaka na području županije.” – istakao je Milanović.
Koalicija za sada nije predstavila svoje kandidate za pozicije predsjednika i dopredsjednika Županijske skupštine.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti

17 KOMENTARI