Naslovnica Vijesti Sisak Sukob politike oko novaca za sport

Sukob politike oko novaca za sport

Sukob HDZ-a i HSP-a najviše se osjeća u sportu, i to zbog novca za financiranje sportskih klubova.Da je situacija s plaćanjem u nekim sportskim klubovima, posebno Segesti i Sisciji, dosta kritična pokazuju i učestala raspitivanja sportaša iz tih klubova o političkim predviđanjima za predstojeće lokalne izbore. U strahu za svoje plaće i radna mjesta, sportaši s pozornošću prate politiku ovih dana. A sukob je poznat. Dogradonačelnik Veljko Novak traži prebacivanje sredstava za Rukometni klub Siscia i Nogometni klub Segesta, ali HDZ to ne dozvoljava. Čak je i smanjen iznos predviđen za sport, sa 16 milijuna kuna u 2008. na 13,1 milijun kuna za ovu godinu.

I sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga grada Siska, održana u četvrtak, pokazala je taj sukob. Nakon jednoglasnog prihvaćanja Izvješća o radu i financijskom poslovanju za prošlu godinu te Programa rada za ovu godinu, posvađali su se političari zbog financijskog plana za 2009. godinu.

prema mišljenju HDZ-ovca Vlatka Matijevića, smanjenje budžeta za sport na 13,1 milijun kuna je nužan zbog recesije i slabijeg punjenja proračuna, no Veljko Novak se s tim nije složio.

” Ovaj financijski plan prilično je neozbiljan, jer iako na papiru ima novca, realnost je sasvim drukčija. Plaćanje klubovima u “desetinama” samo je način skrivanja nečije nesposobnosti u gradskoj vlasti. Trenutačno je u gradskom proračunu 11 milijuna kuna i kada bi bilo volje sisački sport ne bi bio već tri mjeseca u besparici” – ljuti je bio Novak, ponovivši tako riječi koje je u sličnom tonu rekao i na posljednjoj sjednici Županijskog poglavarstva.

Vlatko Matijević mu je replicirao riječima da je besparica prouzrokovana time što su neki klubovi, poput Segeste i rukometaša Siscije, već unaprijed potrošili novac predviđen za čak šest mjeseci, te da kod nekih drugih klubova besparice nema.

No Novak je to negirao, rekavši da je smanjenje sredstava za rad sportskih klubova osveta gradske vlasti Zajednici, na čijem je čelu HSP-ov kandidat za gradonačelnika prof. Ivo Šimac.

Komentirajte