Naslovnica Vijesti Kultura Film Gorana Devića osvojio nagradu festivala One World

Film Gorana Devića osvojio nagradu festivala One World

Film TRI – najbolji kratki film

Iza poznatog sisačkog redatelja Gorana Devića uspješan je tjedan, obzirom da mu je dokumentarni film ´Tri ´ osvojio nagradu kao najbolji kratki film na filmskom festivalu ljudskih prava One World, koji se od 11. do 19. ožujka održavao u Pragu. Devićev je film pobijedio u natjecateljskoj kategoriji za kratkometražne filmove koji uključuju dokumentarne, eksperimentalne i animirane filmove, a sve na temu ljudskih prava.
Ovo je jedna u nizu Devićevih nagrada. Sjetit će se oni koji prate dokumenatrni film da je i za  ´Uvozne vrane´ nagrađen na dvadesetak festivala, a  i film Nemam ti šta reć lijepo sa sobom je donio nekoliko nagrada, ali i brojne kontroverze.
Njegov film Tri Siščani već imali priliku pogledati lani, na domaćem festivalu dokumentarnog filma, Fibuli. Riječ je o dokumentarcu, priči trojice vojnika sudionika rata na prostoru nekadašnje Jugoslavije: jednog hrvatskog dragovoljca, srpskog specijalca i borca Armije BiH. Oni otvoreno progovaraju o svojim traumama, iskustvima i sjećanjima na strahote rata. U hrvatskim bi se kinima ovaj film trebao početi prikazivati u travnju, zajedno s još jednim, novim Devićevim filmom, Sretna zemlja.

Komentirajte